ARHIVA B365

Tunelul Metroului de Drumul Taberei este gata. În ce stadiu sunt stațiile GALERIE FOTO, VIDEO

Săpăturile la tunelul de metrou de pe Magistrala 5, pe tronsonul Academia Militară – Râul Doamnei, au fost finalizate la sfârşitul lunii ianuarie. Săpăturile au fost efectuate cu cele două TBM-uri – Tunelling Boring Machine, botezate „Filofteia” şi „Varvara”. Potrivit Metrorex, lucrarile s-au derulat in conditii tehnice si de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor utilizate la realizarea tunelurilor.

În prezent, ambele utilaje sunt mutate la staţia Academia Militară, unde vor fi reintroduse în subteran pentru realizarea tunelurilor pe traseul Academia Militară – Eroilor. În a doua jumatate a lunii martie, potrivit estimărilor Metrorex, TBM-urile vor relua sapaturile de la statia Academia Militara spre statia Eroilor.

Reprezentanţii Metrorex au declarat, pentru B365.ro, că, în prezent, structura staţiilor este finalizată în proporţie de 90%, cu excepţia staţiilor Râul Doamnei, Parc Drumul Taberei şi Eroilor, care sunt realizate într-un procent mai mic. „La staţia Eroilor se execută lucrări pregătitoare pentru execuţia structurii şi devierilor de reţele edilitare. Până la această dată s-a executat circa 66% structură de tunel.

La staţia şi Depoul Valea Ialomiţei, în prezent s-au efectuat 75% din lucrările în execuţie, potrivit reprezentanţilor Metrorex.

Singura staţie la care sunt mai întârziate lucrările este staţia Parc Drumul Taberei, unde, potrivit reprezentanţilor Metrorex întârzierile au fost cauzate atât de întârzierea avizului de mediu, cât şi din cauza constructorului, care a cerut mai mulţi bani. „Staţia Parc Drumul Taberei e şi ea în lucru şi în prezent este executată cam în proporţie de 50%”, a declarat Mihai Divlan, inginer responsabil tehnic cu execuţia Magistralei 5, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Magistrala 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronsonul 1. Drumul Taberei – Universitate. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor – structură de rezistență – Termenul de finalizare se preconizează până la sfârșitul anului 2016.

La 1 septembrie 2015, tunelul, staţiile de metrou şi toată structura de rezistenţă ar trebui să fie gata.

Proiectul Metroului de Drumul Taberei , Parcul Operei – Râul Doamnei, este realizat de un consorţiu format din Astaldi, FCC Construccion, AB Construction şi Delta ACM Antrepriză. Metroul de Drumul Taberei va avea zece staţii la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară şi Eroilor.

Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

Costurile estimate pentru acest proiect sunt de 1,2 miliarde de euro. 85% din costuri sunt acoperite din fonduri UE nerambursabile.

„LINIA DE METROU MAGISTRALA 5 – SECTIUNEA RAUL DOAMNEI – EROILOR (PS OPERA) INCLUSIV VALEA IALOMITEI” este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial – „Transport” 2007-2013″.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button