În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia. Asta dacă vreți să dați o fugă de la București, la munte

04 dec. 2021
834 Afișari
În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia. Asta dacă vreți să dați o fugă de la București, la munte
În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia. Asta dacă vreți să dați o fugă de la București, la munte

Valul de aer polar a ajuns în România, iar zăpada s-a așternut deja în câteva regiuni ale țării. Inclusiv în București am avut parte de primii fulgi de nea, sâmbătă dimineață. Dacă sunteți pasionați de sporturile de iarnă și vreți să dați o fugă la munte, aflați care este starea pârtiilor.

În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia. Asta dacă vreți să dați o fugă de la București, la munte. Vremea s-a răcit brusc în toată țara, dar această veste este una îmbucurătoare pentru pasionații sporturilor de iarnă, care abia așteaptă să se dea cu placa, skiurile și chiar și cu sania.

În ce stadiu se află pârtiile și unde se poate skia

Un val de aer polar a ajuns peste țara noastră, iar temperaturile au scăzut brusc, chiar și cu 10 grade diferență față de ziua de vineri. Sâmbătă dimineață am avut parte de prima ninsoare din Capitală, dar după ce fulguiala s-a oprit, vremea s-a răcit și mai tare.

Te-ar mai putea interesa și: Prognoza meteo: primii fulgi de nea în București. Un val de aer polar a cuprins toată țara

Dacă planificați să plecați la munte în această perioadă, trebuie să știți că veți găsi un adevărat peisaj de iarnă. Să nu vă uitați căciula, mănușile și fularul acasă.

În stațiunile aflate pe Valea Prahovei s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, dar și în Bran și Poiana Brașov. În rândurile următoare veți afla în ce stadiu se află pârtiile și dacă se poate skia.

Pârtia de la Cavnic

La Cavnic, în județul Maramureș, deja se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea sezonului de ski. Anul acesta tarifele vor fi mai mari. Scumpirile utilităților au afectat și acest sector. Duminică, 5  decembrie 2021, urmează deschiderea pârtiilor. Aceasta era programată pentru data de 10 decembrie, dar iată că vremea a permis ca acest lucru să se întâmple mai devreme. Noaptea trecută au fost -11 grade Celius, iar tunurile de zăpadă artificială au putut fi pornite.

Anul trecut, un abonament pentru întreaga zi a costat 100 de lei, iar anul acesta va costa 120 de lei. Duminică, 5 decembrie 2021, urmează să se deschidă pârtia de săniuș. Tarifele sunt: două ture – costă 10 lei; 10 ture – costă 30 de lei. Totodată, urmează să se deschidă și școala de ski.

Pârtia de la Rânca

La Rânca se poate skia pentru prima dată începând cu acest weekend. Pârtiile deja sunt pregătite și cu tunurile de zăpadă, asta dacă nu va ninge suficient. Turiștii au ajuns deja în stațiunea Rânca pentru a se bucura de sporturile de iarnă, iar în stațiune a nins suficient și au fost și pornite tunurile de zăpadă. Încă de vineri seară, aproximativ 3000 de turiști au ajuns în Rânca. Între 200 și 500 de lei costă o noapte de cazare.

Prețurile au rămas neschimbate la echipamentele de ski și la sănii. Acestea se închiriază la prețurile de 40 și 70 de lei. -4 grade Celsius s-au înregistrat sâmbătă dimineață, iar ninsoarea era prezentă. De asemenea, se anunță ninsoare și în zilele următoare.

Pârtia de la Poiana Brașov

În Poiana Brașov, stațiunea preferată de mulți dintre bucureșteni, a nins azi-noapte, iar pârtiile îi așteaptă pe turiști. Sunt pregătite pentru noul sezonul de ski cu tunuri de zăpadă artificială, potrivit digi24.ro.

Cookies