În ce stadiu se află lucrările de la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Constructorul promite că va fi dat în folosință anul acesta

15 iul. 2022
3689 Afișari
În ce stadiu se află lucrările de la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Constructorul promite că va fi dat în folosință anul acesta
În ce stadiu se află lucrările de la Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Constructorul promite că va fi dat în folosință anul acesta. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor a oferit noi imagini cu Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei și a anunțat stadiul lucrărilor. Irinel Ionel Scrioșteanu a declarat că pasajul ar urma să fie dat în folosință anul ăsta, iar informația este reconfirmată de constructor.

Stadiul lucrărilor de la Pasajul Berceni

Irinel Ionel Scrioșteanu a oferit detalii despre Pasajul Berceni. Secretarul de stat de la Transporturi a vorbit cu antreprenorul, acesta reconfirmându-i că lucrările sunt în grafic, iar pasajul va fi dat în folosință anul acesta.

Ce a fost finalizat până acum:

  • Au fost finalizate sudurile la tablierul metalic al inelului central și al rampelor, care permit realizarea suprastructurii peste acesta;
  • A fost finalizat bazinul de retenție a apei pluviale în zona DJ401, dar și stația de pompare. Scrioșteanu spune că stația de pompare este echipată cu 3 pompe ce au o capacitate mare, capabile să evacueze apa în canalul ANIF din apropiere.
  • A fost finalizată relocarea tuturor utilităților din zona șantierului Pasajului Berceni. Continuă realizarea canalizării pluviale, necesară pentru preluarea apei din zona pasajului.
Scrioșteanu în vizită pe șantierul de la Pasajul Berceni. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Scrioșteanu în vizită pe șantierul de la Pasajul Berceni. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Lucrările sunt în grafic

„Pasajul Berceni – antreprenorul mi-a reconfirmat că este în graficul pe care și l-a asumat, astfel încât pasajul să fie dat în trafic la finalul acestui an”, transmite secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

La ce se lucrează în prezent:

  • A fost coborât tot tablierul metalic pe aparatele de reazem, iar acest lucru permite realizarea conexiunilor între inelul central și rampele de acces. Procedura va fi finalizată într-o săptămână, iar apoi urmează să fie montate predalele peste tablierul metalic.
  • Se lucrează la excavația pentru realizarea rampei de acces dinspre București.
  • Se lucrează la armarea plăcii de suprabetonare corespunzătoare rampei de urcare/coborâre spre și dinspre Capitală.
Pasajul Berceni - stadiul lucrărilor. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Pasajul Berceni – stadiul lucrărilor. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Cookies