ȘTIRI

În ce perioadă va funcţiona singurul târg de miei din Bucureşti

Sacrificarea mieilor se va face zilnic, în intervalul orar 07.00 – 19.00, în abatorul în suprafaţă totală de 280 m2, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană, conform sursei citate, care precizează că activitatea se va desfăşura sub supravegherea permanentă a 4 medici, reprezentând A.N.S.V.S.A.

Ca şi în anii precedenţi, producătorii s-au arătat deosebit de interesaţi, până în prezent anunțându-şi participarea aproximativ 20 de ciobani, sosiţi din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dâmboviţa, cât şi din cele limitrofe Capitalei.

Dacă situaţia o va impune, solicitările de participare depăşind capacitatea celor 32 de ţarcuri estimate, numărul acestora poate fi suplimentat.

Pentru a comercializa miei în condiţii legale în incinta Târgului de la Apărătorii Patriei, pe lângă cererea tip şi achitarea unei taxe însumând 150 lei/zi/ţarc, producătorilor le mai sunt necesare următoarele documente:

actul de identitate al comerciantului – original şi copie
certificat sau aviz de producător, eliberat de Primăria pe raza căreia desfăşoară activitate de creştere de animale
buletin de analize medicale, eliberat de medicul veterinar, care să ateste starea de sănătate a animalelor care vor fi comercializate
buletin de transport al animalelor, eliberat tot de medicul veterinar
certificat medical al celui care comercializează, eliberat de medicul de familie, care să ateste că este apt clinic pentru desfăşurarea activităţii.

Târgul de Miei din Piaţa Aparătorii Patriei va fi inaugurat de Primarul Cristian Popescu – Piedone miercuri, 9 aprilie, la orele 11.00, primarul verificând, luni, modul în care decurge amenajarea acestuia.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button