În ce oraș trăim! ”Miercurea curățeniei”, în care Bd. Iuliu Maniu a fost curățat mai întâi de mașini și apoi măturat: s-au strâns 5 tone de mizerie și praf (VIDEO)

26 oct. 2022
2762 Afișari
În ce oraș trăim! ”Miercurea curățeniei”, în care Bd. Iuliu Maniu a fost curățat mai întâi de mașini și apoi măturat: s-au strâns 5 tone de mizerie și praf (VIDEO)

O cantitate imensă de 5 tone de mizerie și praf s-a strâns de la bordură, în prima miercuri a curățeniei pe Bd. Iuliu Maniu, o inițiativă unică în București în care locuitorilor li s-a cerut să contribuie cu mutatul mașinilor.

În patru ore, în intrevalul 10.00-14.00, Primăria Sectorului 6 a adunat circa 5 tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar și maldăre de praf.

S-a măturat mecanizat și s-a spălat carosabilul. Erau nenumărate pete de ulei, scurse de-a lungul timpului.

În plus au fost găsite rigole înfundate, care blocau scurgerea apei la ploaie. De aici și indundațiile apărute pe străzi.

”Astăzi, am demarat curățenia de la bordură pe Bd. Iuliu Maniu, prima acțiune de acest fel din București. În patru ore, în intervalul 10.00-14.00, am adunat, circa 5 tone de mizerie: gunoaie, frunze, dar și maldăre de praf. S-a măturat mecanizat și s-a spălat carosabilul. Erau nenumărate pete de ulei, scurse de-a lungul timpului și canale înfundate.”, a anunțat Primăria Sectorului 6.

Aproape 90% dintre cei care au avut mașinile parcate la bordură le-au mutat. Din 501 mașini, doar 61 au fost lăsate la marginea bulevardului.

Astfel că nu s-a pierdut timp cu relocarea lor și salubriștii au putut trece direct la treabă.

Acțiunea de curățenie până la bordură va avea loc săptămânal, miercurea

Primăria Sectorului 6 anunță că se va continua curățenia de acest tip, în care sunt mutate mașinile parcate lângă trotuar.

”Niciodată nu s-a curățat temeinic la bordură, dar o vom face săptămânal. În fiecare miercuri salubriștii vin pe Bd. Iuliu Maniu, între 10.00-14.00.”, mai anunță primăria.

Primarul Ciprian Ciucu: „Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 a declarat: „Mizerie mare la bordură, canale înfundate, praf toxic, plin de microparticule adunate în ani de zile, afectează calitatea aerului și ne pun sănătatea în pericol! Este despre comportament civic, pe de o parte, și despre prezența autorității publice, pe de altă parte. În acest oraș suntem împreună! Operațiunea a fost un succes. Majoritatea și-a mutat mașinile. Pe restul le-am mutat noi, pe banii acelora care nu au respectat regulamentul. Normalitatea este despre comportamente! Și nu este normal ca astfel de acțiuni simple să fie făcute cu sprijinul masiv al Poliției Locale, ar trebui ca intervenția Poliției Locale să fie marginală. Acum pilotăm, tragem concluziile, învățăm, apoi ne extindem, generalizăm normalitatea. Hai că se poate!”

Capitala se află în procedură de infringement în ceea ce priveşte calitatea aerului. E mult praf, de altfel, principala sursă de poluare. Ministrul Mediului Tanczos Barna a atras atenția de nenumărate ori că s-a ajuns în acest punct din cauza lipsei de acţiune, atât la nivel central, dar mai ales la nivel local.

Află și ce întâmplă cu mașinile care nu sunt mutate de pe bulevard în ziua curățeniei.

Citiți și:

Super vești de pe Centura București: Pasajul Domnești chiar va fi inaugurat pe 15 noiembrie, spun oficialii. Pregătirile pentru darea în trafic au început | FOTO

Pasajul Unirii: limita de înălțime de 3,5 m se afișează, mai nou, și pe aplicația Waze

Orgolii între administrații la București: Nicușor Dan a refuzat ajutorul oferit de Primăria lui Ciucu la lucrările pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”

Păstrarea frunzelor pe peluzele unui parc din București. Un grup de inițiativă civică le propune bucureștenilor o contraofensivă

Cookies