In ce consta tehnologia de fabricatie a saltelelor cu arcuri individuale? Ce beneficii au aceste saltele? (P)

27 mart. 2023
29 Afișari
In ce consta tehnologia de fabricatie a saltelelor cu arcuri individuale? Ce beneficii au aceste saltele? (P)
Sursă foto: unsplash.com

Se spune ca un om doarme aproximativ o treime din intreaga sa viata, ceea ce inseamna ca salteaua pe care se odihneste trebuie sa fie una de buna calitate, care sa ofere un somn bun, pentru o sanatate fizica si psihica superioare.

In plus, dormind pe o calitate superioara organismul se relaxeaza, un aspect pozitiv avand in vedere ca stresul este principala problema cu care se confrunta oamenii in secolul vitezei si al tehnologiei.

De-a lungul timpului, saltelele s-au schimbat foarte mult, iar tehnicile de realizare a acestora s-au imbunatati considerabil, pentru a putea oferi astfel de produse de calitate. Daca primele saltele folosite de inaintasi erau realizate din blana de animale sau din paie, in prezent, acestea sunt realizate dintr-o varietate de materiale, care au proprietati diferite, ceea ce permite adaptarea la nevoile si dorintelor utilizatorilor moderni.

Ce sunt saltelele cu arcuri individuale?

Cele mai cunoscute saltele sunt cele cu arcuri, care insa au suferit imbunatatiri importante in ultimii ani, astfel incat sa poata oferi un grad inalt de confort si chiar o durata mai mare de viata. Desi o saltea de tip relaxa inca poate fi gasita pe piata, fiind recunoscuta in special pentru pretul avantajos, cei care sunt mai pretentiosi pot opta pentru una cu arcuri individuale, care ofera o sustinere mult mai buna.

De exemplu, in gama de saltele Saltex poate fi gasita o saltea ortopedica 160×200, la un raport excelent calitate – pret, fiind potrivita pentru paturile in care dorm si doua persoane, deoarece pe langa suportul oferit, miscarile unei persoane nu influenteaza sub nicio forma somnul celeilalte.

Acest lucru se datoreaza faptului ca arcurile sunt impachetate in buzunare individuale realizate dintr-un material foarte rezistent  – motiv pentru care mai sunt cunoscute si sub denumirea de saltele Pocket – peste care mai este adaugat adesea si un strat de burete, pentru un plus de confort. Structura acestora este una similara unui fagure, datorita caruia poate oferi o sustinere adecvata corpului, fiind totodata rezistente si fiabile. Astfel de saltele, dar nu numai, pot fi gasite in magazinul online Expert-saltele.ro.

Beneficiile saltelelor Pocket

Unul dintre principalele beneficii ale saltelelor cu arcuri individuale este libertatea de miscare in timpul somnului, fara a-l deranja pe partenerul cu care este impartit patul, mai ales in cazul unui pat cu saltea 160×200 sau chiar mai mare, deoarece arcurile preiau individual greutatea corpului.

De asemenea, saltelele Pocket sunt cele recomandate persoanelor care se confrunta cu dureri de spate, indiferent daca au nevoie de o saltea ortopedica sau superortopedica. Acest beneficiu se datoreaza modului in care este distribuita greutatea organismului, pentru a se elimina punctele de presiune care pot aparea in unele zone al corpului, care duc ulterior la aparitia durerii.

Saltelele Pocket pot fi folosite indiferent de anotimp, deoarece favorizeaza circulatia aerului si respiratia naturala a corpului. In plus, salteaua ortopedica Royal Flex Pocket Spring Ultra Form este imbunatatita cu o banda care permite circulatia si mai usoara a aerului in interiorul acesteia, in timp ce fetele sunt izolate termic, astfel incat sa mentina o temperatura optima indiferent de anotimp.

Saltelele cu arcuri pot fi insa gasite intr-o mare varietate, ca urmare a adaptarii clasicelor saltele la tendintele moderne de pe piata, cum sunt saltelele din spuma cu memorie, care sunt foarte populare in randul oamenilor. De astfel, saltelele cu arcuri pot fi realizate astazi din materiale de inalta calitate, cu un topper care sa ofere un plus de confort si chiar tratate cu aloe vera, in vederea crearii unui mediu propice odihnei si antialergic. Pentru a imbunatati nivelul de confort oferit de o astfel de saltea, unele tipuri mai au un strat suplimentar, din spuma memory, datorita caruia se adapteaza mai usor la forma corpului.

Cum ar trebui ingrijita salteaua cu arcuri independente?

Datorita structurii pe care o au, cu arcuri, saltelele de tip Pocket nu sunt predispuse la aparitia mucegaiului, fiind deci o buna solutie pentru crearea unui mediu proaspat si curat pentru dormitor. De aceea, nu este nevoie de o curatare speciala, aspirarea si rotirea periodica – daca producatorul o recomanda – fiind suficiente.

Numai in cazul existentei unor pete este recomandata curatarea suprafetei saltelei, fara a se umezi foarte tare insa, motiv pentru care este indicat sa se apelez la servicii profesionale de curatare saltele in acest caz. Pentru a evita astfel de situatii, se poate folosi o husa cu elastic, care va fi mult mai usor de dat jos si de spalat.

In concluzie, pentru a beneficia de toate avantalejele pe care le are o saltea de pat de calitate, care sa nu implice insa costuri foarte mari, dar care sa ofere suportul necesar, se poate investi intr-o saltea cu arcuri independente.

Cookies