În ce condiții începe școala. Elev din București: Nu mai pot online, ar fi al treilea an și e oribil!

01 sept. 2021
161 Afișari
În ce condiții începe școala. Elev din București: Nu mai pot online, ar fi al treilea an și e oribil!
În ce condiții începe școala. Elev din București: Nu mai pot online, ar fi al treilea an și e oribil!

În ce condiții vor merge copiii noștri la școală anul acesta tot pandemic? În ce condiții începe școala? Oricât ne-am săturat de incertitudinea pe care o aduc aceste întrebări, ele revin mai cu putere ce se apropie 13 septembrie - prima zi din nou an școlar. Iar online sau, în sfârșit, școală fizică? Azi e ziua în care am putea afla câte ceva.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță în această dimineață în ce condiții va începe, ăe  13 septembrie, anul școlar 2021-2022. Cei doi vor susține o conferință de presă în care vor vorbi în detaliu despre Ordinul de Ministru comun care reglemntează  deschiderea şi funcţionarea şcolilor.

În ce condiții începe școala? Decisivul prag de 6 la mie

Prima certitudine: purtarea măștii rămăne obligatorie la școală. Ministrul Educației anunță că anul școlar începe, pe 13 septembrie, cu elevii în bănci. În cazul în care rata de infectare trece de 6 într-o localitate, atunci toate școlile din acea localitate trec la cursuri online.

Ministrul Educației a declarat că, până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise fizic. După ce acest prag de 6 la mie este atins, școlile trec în varianta online, iar creșele și grădinițele rămân deschise. Dar, după depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale.

În ce condiții începe școala – ce spune ministrul Sănătății

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a decalat la conferinșa de presă comună cu ministrul Educației că se mențin și în acest nou an școla măsurile de prevenție – distanțarea fizică, aerisirea cvasi-permanentă.

Se menține obligativitatea purtării măștii în interior. Recomandăm purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am precizat și niște condiții în care măștile textile pot fi purtate – să acopere gura și nasul. Continuăm să testăm în școli și ne pregătim pentru vaccinarea în școli, vaccinare pentru care vor exista echipe mobile, a spus Ioana Mihăilă 

 Pentru copiii din clasele a VII-a, a VIII-a și învățământul liceal, există două situații – copiii care au fost vaccinați pot continua să învețe față în față, dacă apare un caz. Ceilalți rămân în online – scenariu valabil sub rata de infectare de 6 la mie.

În ce condiții începe școala? Cu mască!

Masca în aer liber, în curtea școlii, purtarea măștii nu este obligatprie, cu excepția acelor festivități de deschidere a școlii, când este aglomerație.

 

Există 3 metode prin care se organizează vaccinarea în școli: dacă școala dispune de resurse materiale și umane – medic și asistentă – vaccinarea se face la cabinetul școlii. Dacă nu dispune, DSP pune la dispoziție o echipă mobilă de vaccinare, cu programare prealabilă la vaccinare. A treia variantă – dacă școala are în proximitate un centru de vaccinare, elevii pot merge să se vaccineze la respectivul centru de vaccinare.

Știre în curs de actualizare

Cookies