În ce condiții ar putea rămâne deschise restaurantele din București indiferent de incidența cazurilor de COVID. Florin Cîțu a găsit soluția ideală

20 apr. 2021
172 Afișari
În ce condiții ar putea rămâne deschise restaurantele din București indiferent de incidența cazurilor de COVID. Florin Cîțu a găsit soluția ideală
Scenariu roșu în București. Restricții așteptate de vineri. Prefectura se reunește în câteva ore/ UPDATE: Rata de incidență

Florin Cîțu a găsit un mod prin care ar putea păstra restaurantele deschise indiferent de incidența cazurilor COVID dintr-o anumită localitate. Astfel, dacă angajații ar fi vaccinați cu toții, acest lucru ar fi posibil.

Restaurantele care au toți angajații vaccinați ar putea rămâne deschise, indiferent de numărul cazurilor de Covid înregistrate în localitatea unde se află, a declarat luni premierul Florin Cîțu.

Șeful Executivului spune că este vorba momentan despre o propunere, discutată cu patronatele din domeniu. Asta în contextul în care aceste afaceri au fost grav afectate în timpul pandemiei.

Anunțul făcut de Florin Cîțu privind restaurantele

“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză.

Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a explicat Florin Cîţu.

Marți, la Guvern, oficialii discută cu reprezentanţii oamenilor de afaceri despre centrele de vaccinare organizate în cadrul companiilor private. Participă inclusiv cei din domeniul restaurantelor și al hotelurilor.

După ce va fi atins pragul de vaccinare de 70%, am putea scăpa și de mască de protecţie în spațiile publice, promite Florin Cîțu.

Cookies