Care sunt condițiile în care Arena Naţională ar putea fi deschisă

de:
19 ian. 2016
0 afișări
Care sunt condițiile în care Arena Naţională ar putea fi deschisă

„Soluția care ar putea redeschide stadionul ar fi o analiză mai serioasă a ceea ce înseamnă calitatea materialului din care a fost realizată acea copertina, de către cei de specialitate. Mă refer la ISU. Din punct de vedere al siguranței de incendiu, materialul nu respectă normele în vigoare. Modificarea legislației ar fi soluția rapidă de a reda stadionul în circuitul public, dar numai în condițiile în care studii amănunțite vor arăta că acel material nu pune în pericol oamenii. Primăria nu poate să afirme că soluția tehnică pentru acea copertină pune sau nu pune în pericol oamenii de pe stadion. Conform legii, acel stadion poate fi deschis dacă are toate avizele. Acel stadion nu a a vut niciodată autorizație de securitate la incendiu”, a spus Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, la Digi24.

Primăria nu ia în calcul varianta realizării unui alt acoperiș, decât ca ultimă soluție, din cauza costurilor suplimentare.

Stadionul a fost inaugurat în septembrie 2011. De atunci, acoperișul a cedat de mai multe ori. În total, Primăria Capitalei a plătit pentru el 20 milioane de euro.

Până la remedierea problemelor sesizate de pompieri, porțile Arenei Naționale rămân închise. 13 milioane de euro a încasat Primăria Capitalei în cei patru ani de pe urma stadionului. Cheltuielile de întreţinere au fost însă duble, de 26 de milioane de euro. Costul total al ridicării noii arene a depăşit 234 de milioane de euro.

Cookies