În caz că v-ați încurcat sau ați uitat (iar) de restricții: la ce oră se închid azi magazinele. Când trebuie să fim în casă și ce adeverințe folosim

08 apr. 2021
421 Afișari
În caz că v-ați încurcat sau ați uitat (iar) de restricții: la ce oră se închid azi magazinele. Când trebuie să fim în casă și ce adeverințe folosim

”Ping-pong-ul” zilelor în care se schimbă orele în privința intrării în casă sau a închiderii magazinelor, continuă. B365 vă reamintește ce restricții sunt astăzi și ce măsuri sunt în vigoare în următoarele zile.

Despre restricții în București, din nou. Este mai bine să vă amintim, decât să rămâneți fără cumpărături făcute sau să vă amendeze poliția pentru că nu sunteți la timp în casă.

Restricțiile din București ne-au cam dat viața peste cap și trebuie să fim mereu atenți la ratade incidență deoarece momentan avem 3 zile din cele 7 ale săptămânii în care se aplică anumite măsuri și alte 4 zile cu alte ore pentru intratul în casă sau ora la care se închid magazinele.

Restricții. La ce oră se închid azi magazinele

Astăzi se închid la ora 21, dar mâine (vineri), sâmbătă și duminică se pot face cumpărături doar până la ora 18.00.

 

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta şi duminica, conform noilor măsuri. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.

Restricții. Până la ce oră avem voie pe stradă fără declarație

Ca și în cazul magazinelor, sunt două reguli. Astăzi, avem voie ”afară”  până la ora 22. În următoarele trei zile însă, adică vineri, sâmbătăși duminică, doar până la ora 20.

 

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, şi în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori.

Adeverință de la angajator și declarație pe proprie răspundere

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii

Mai mult, pe https://restrictii.ro/, puteți să vedeți în orice moment care este rata de incidență și ce măsuri se aplică.

Excepțiile de la restricțiile impuse în București

Potrivit Prefecturii București, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Totodată, victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă, anunță autoritățile.

Nu în cele din urmă, este permisă deplasarea către centrele de vaccinare.

Cookies