BAZAR

În caz că n-ați auzit ce spune CTP despre Nicușor Dan: „Cuvântul este tembel”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, cunoscut drept CTP, a lansat zilele trecute un adevărat atac la adresa primarului Bucureștiului, Nicușor Dan. Practic, jurnalistul l-a înjurat pe edil cu DEX-ul în față, scormonind o serie de apelative dure, pe care apoi le-a explicat.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a venit cu o serie de apelative nu tocmai pozitive la adresa actualului edil al Capitalei, Nicușor Dan. Despre acesta spune că i-a fost „destul de clar că ceva este grav în neregulă cu domnul acesta”.

Atac dur al lui CTP la adresa lui Nicușor Dan

Toată discuția a avut loc în direct la postul de televiziune Digi 24 în cursul serii de vineri, iar acuzațiile și limbajul sunt extrem de dure.

„Am încercat să găsesc un cuvânt pentru Nicușor Dan, pentru atitudinea lui, pentru atitudinea din momentul de față. Cuvântul este tembel”, a spus Cristian Tudor Popescu (CTP) la Digi24, vorbind despre primarul Bucureștiului.

Mai mult, jurnalistul a explicat expresia folosită cu o serie de sinonime din Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Se pare că principala problemă vizează promisiunilor făcute de Nicușor Dan în campania electorală pe care nu le-a respectat.

„Ce înseamnă „tembel”? Nu e o jignire. Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, „tembel” înseamnă „nepăsător”, înseamnă „indiferent”, înseamnă „indolent”, înseamnă „delăsător”. Asta e o insultă? Am dreptul să-i spun că e tembel? Pot să schimb să pun alt cuvânt? „Tălâmb”. E bine? Înseamnă același lucru!”, a mai spus jurnalistul la Digi.

Ce mesaj i-a transmis gazetarul

Domnul Nicușor Dan. Ești primarul Capitalei, ai funcție administrativă de cel mai înalt rang și nu te vaccinezi. Sistematic, nu te vaccinezi, nu-ți iei certificat verde, pentru că ar fi putut să-și ia domnul Nicușor Dan certificat verde. L-aș întreba pe domnul Nicușor Dan: De ce trăiești, domne? Sigur, și domnul Nicușor Dan se întreabă: „De ce mai trăiesc domne, bucureștenii ăștia? De ce consumă curent, consumă căldură, se mișcă de colo, colo ca să îmi creeze mie probleme?”. Dar și eu pot să-l întreb, sau să mă întreb de ce mai trăiește?, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Vorbind despre promisiunile edilului, CTP spune că de la început i-a fost clar că ceva nu este în regulă cu noul primar.

„Pentru mine, a fost destul de clar că ceva este grav în neregulă cu domnul acesta, în momentul în care a aruncat la televizor, întrebat fiind în legătură cu o problemă de matematică, de acum 30 și ceva de ani de la Olimpiada de matematică din Australia, unde dânsul a luat atunci medalia de aur, cred… așa… și a fost întrebat cum se rezolva problema respectivă. Și s-a apucat să arunce o demonstrație acolo, pe un perete, la televizor, demonstrație pe care a și publicat-o pe Facebook, am văzut-o și eu, și am găsit vreo 5 greșeli în acea demonstrație, între care au fost recunoscute – corect erau 4 – una, nu era o greșeală…, 4 au fost recunoscute după aceea de domnul Nicușor Dan”, a mai transmis acesta, atrăgând atenția că a vrut să facă acest lucru pentru a arăta cât de tare este.

„Domnul Nicușor Dan, la plesneală, a aruncat chestia aia pe ecran ca să arate el cât e de tare și de șmecher. E vorba de meseria de bază a omului. Deci, atunci când ești un profesionist serios, în clipa în care ți se pune problema respectivă, ar fi trebuit să spună „domne, am făcut-o acum 30 de ani” – nu e o problemă simplă -, a generat un întreg capitol al matematicii… E o problemă grea”, a mai spus acesta.

Acesta îi atrage atenția edilului că vinerea trecută s-a împlinit un an de la depunerea jurământului pentru primărie, iar lucrurile nu par să fie mai bune.

„Iată „Noul București”: „1.400 de euro salariu mediu net pentru bucureșteni, 40% mai puțin timp în trafic, centură verde a Capitalei, spații verzi, mari parcări de tip park and drive în jurul Capitalei, 130 de kilometri de metrou de suprafață, 50 de km de linie de tramvai, noi grădinițe, 900 de tramvaie, autobuze, două miliarde de euro fonduri europene atrase pentru București, 135 de kilometri de piste noi (de biciclete – n.red.), doi ani de creștere a speranței de viață datorită reducerii poluării…”, mai spus acesta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button