În caz că ați uitat: la ce oră se închid azi magazinele. La ce oră trebuie să fii în casă în București și modele de adeverință după noile restricții

31 mart. 2021
6188 Afișari
În caz că ați uitat: la ce oră se închid azi magazinele. La ce oră trebuie să fii în casă în București și modele de adeverință după noile restricții

Restricții în București. Noile restricții din București ne-au cam dat viața peste cap. Avem, momentan, 3 zile din 7 ale săptămânii în care se aplică anumite măsuri, alte 4 zile cu alte ore pentru intratul în casă sau ora la care se închid magazinele. B365 vă vine în ajutor și vă prezintă cum stă situația.

Restricții în București. Noile restricții din București. Rata de incidență a infectărilor în București este, astăzi, de 7.08 / mie. Ceea ce înseamnă că, cel puțin până luni, nu se schimbă nimic în privința orelor la care se închid magazinele sau ora la care trebuie să fim în casă.

Rămân, astfel, în vigoare măsurile luate încă de săptămâna trecută, deoarece și dacă rata de incidență ar crește joi la 7.5 /mie trebuie să treacă 48 de ore pânâ la intrarea noilor restricții în vigoare, acestea fiind oricum în vigoare pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Restricții în București. La ce oră trebuie să fii în casă în București

În condiţiile în care rata de infectare este, astăzi, de 7.08 la mie, ora maximă până la care avem voie să ieșim din casă este ora 22:00 de luni pânâ joi și ora 20:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminica.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, şi în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori

Restricții în București. La ce oră se închid azi magazinele

În condiţiile în care rata de infectare este, astăzi, de 7.08 la mie, magazinele se închid, de luni pânâ joi, la ora 21, iar vinerea, sâmbătă și duminica la ora 18.00.

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta şi duminica, conform noilor măsuri. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.

Excepțiile de la restricțiile impuse în București

Potrivit Prefecturii București, cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Totodată, victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă, anunță autoritățile.

Nu în cele din urmă, este permisă deplasarea către centrele de vaccinare.

Modele de adeverință după noile restricții. Adeverință de la angajator și declarație pe proprie răspundere

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii

Mai mult, pe https://restrictii.ro/, puteți să vedeți în orice moment care este rata de incidență și ce măsuri se aplică.

Cookies