În câte minute se mai prăjește un ou pe stradă, în București. Pus în tigaie în aerul fierbinte de la Universitate, a fost gata în 30 de minute

25 iul. 2022
400 Afișari
În câte minute se mai prăjește un ou pe stradă, în București. Pus în tigaie în aerul fierbinte de la Universitate, a fost gata în 30 de minute
În câte minute se mai prăjește un ou pe stradă, în București. Pus în tigaie în aerul fierbinte de la Universitate, a fost gata în 30 de minute | Sursă foto: Facebook-Străzi pentru Oameni

În weekend Asociația „Străzi pentru oameni” a realizat un experiment pentru a vedea în cat timp se prăjește un ou la soare, într-o zi caniculară, pe străzile din București.

În cât timp se mai prăjește un ou pe străzile din București

În acest weekend temperaturile din București au depășit 40 de grade Celsius. Astfel că, sâmbătă, 23 iulie 2022, Asociația „Străzi pentru oameni” a realizat un experiment pentru a vedea dacă se poate prăji un ou pe străzile Capitalei. Locul ale a fost Piața Universității și a durat doar 30 de minute până când oul a început să se gătească.

După doar 30 minute la soare tigaia a atins temperaturi de 65°C, iar oul a început să se gătească.

Domeniul public devine pur și simplu inutilizabil și periculos din cauza schimbărilor climatice. Avem nevoie de umbră, de pomi și de spații verzi.

Lipsa spațiilor verzi din București face ca temperaturile resimțite de oameni să fie insuportabile. Un proiect ce dorește să remedieze această situația este „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!”, care a și câștigat votul bucureștenilor în cadrul bugetării participative de anul acesta.

Val de căldură în Capitală

Vremea extrem de caldă din București persistă și zilele viitoare. ANM a anunțat că de marți, 26 iulie 2022, Capitala se va afla sub cod portocaliu de caniculă.

Temperatura maximă de astăzi va ajunge la 35 de grade Celsius, iar cerul va fi în mare parte senin. Vântul bate slab și moderat, viteza medie fiind de 11 km/h.

Pe parcursul serii, temperatura scade până la 21 de grade Celsius. Cerul se menține senin, iar vântul bate slab, viteza medie fiind de 9 km/h.

Codul portocaliu de caniculă emis pentru data de 26 iulie 2022 vizează următoarele fenomene meteorologice:

  • Val de căldură în intensificare,
  • Disconfort termic accentuat.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37-40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20-22 de grade Celsius și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Hartă ANM cod portocaliu caniculă
Hartă ANM cod portocaliu caniculă | Sursă foto: ANM
Cookies