În care jumătate de București ești azi? În cea fără sau în cea cu apă caldă? Șeful Termoenergetica: Nu putem astăzi să dăm la toată lumea

05 iul. 2022
2902 Afișari
În care jumătate de București ești azi? În cea fără sau în cea cu apă caldă? Șeful Termoenergetica: Nu putem astăzi să dăm la toată lumea
În care jumătate de București ești azi? În cea ce sau în cea fără apă caldă? Șeful Termoenergetica: Nu putem astăzi să dăm la toată lumea Foto: Unsplash

Bună ziua, București, de oricare parte a conductelor vechi  de apă te-ai afla. Astăzi, jumătate dintre bucureștenii care, teoretic, primesc apă caldă de la Termoenergetica, practic  nu primesc apa caldă. Întreruperea este cauzată de o revizie programată la CET Sud.

CET Sud este un gigant care deservește în întregul lor Sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

Dușuri reci în jumătate de București

Directorul Termoenergetica promite că nu vom face dușuri reci prea multă vreme – două, trei zile, nu mai mult: Claudiu Crețu, directorul general al companiei de termoficare, a declarat, pentru G4mkedia.ro, că apa caldă va fi furnizată progresiv, pentru că rețeaua atâta ține.

CET Sud acoperă jumătate din oraş: Sectoarele 2 şi 3. E o revizie normală care se face la orice instalaţie. Dacă reţeaua ar fi fost în bună stare şi nu ar fi avut atât de multe pierderi şi se mergea cu presiuni foarte mari, se putea prelua rapid dintr-un alt CET care să împingă agentul termic în toate zonele Bucureştiului. Din cauza faptului că funcţionăm cu presiuni foarte mici pentru că sunt pierderi, durează această încărcare a reţelei din CET Progresul. Gândiţi-vă acum, că din CET Progresul trebuie să dăm apă caldă în Pantelimon şi Colentina. Începem progresiv. Astăzi vor avea (apă caldă – n.r.) câteva sute de blocuri, poimâine alte câteva sute de blocuri şi tot aşa. Nu putem astăzi să dăm la toată lumea.

Trei sferturi din rețeaua de conducte sunt vechi de aprape 40 de ani. Vorbim despre un total de:

  • 954,09 km conducte – reţele termice primare;
  • 2963,3 km conducte – reţele termice secundare

Sursa teoretică de apă caldă și căldură pentru 1,2 milioane de oameni

Termoenergetica este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România şi deţine 43% din piaţă. Furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile.

Practic, de la Termoenergetica vin – sau nu vin!- apa caldă și căldura pentru  1,21 milioane de oameni.

În același timp, aceeași Termoenergetica (fostă RADET) furnizează agent termic şi pentru aproape 5000 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.

Cookies