BAZAR

În Capitală nu se mai poartă numele de Q7 sau Adolf Hitler pentru copii. Care sunt cele mai populare nume

În Bucureşti, cele mai populare nume date copiilor născuţi anul trecut au fost David, pentru băieţei şi Maria, pentru fetiţe. Alte nume populare sunt Andrei, Ștefan, Elena, Carmen sau Alexandra, scrie Gândul.

„În urmă cu ceva timp a venit la noi un tătic şi ne-a spus că pe bebeluş o să-l cheme 33. Ne-a cerut să-i trecem în certificatul de naştere la prenume 33. I-am explicat că nu este posibi, a insistat şi până la urmă l-am convins să-i schimbe prenumele. Alt băieţel a fost înregistrat cu prenumele de Scaramuş. În ultima vreme însă bebeluşii sunt declaraţi cu prenume obişnuite”, a declarat pentru gândul Adrian Toma, directorul Stării Civile din sectorul 1 al Capitalei. Potrivit acestuia, cele mai la modă prenume pentru băieţi sunt Darius, urmat de Antonius, David şi Matei. Pentru fete prenumele favorite ale părinţilor sunt Sofia, Antonia, Giulia, Alexandra sau Alessia.

În Sectorul 2 se poartă numele duble: „Un prenume este inspirat din numele sfinţilor iar al doilea este, cel mai frecvent, pentru băieţi – David iar pentru fete – Carmen. Este o perioadă în care părinţii aleg drept prim prenume nume de sfinţi ca Andrei, Toma, Ştefan sau Maria, Elena sau Alexandra”, a declarat pentru gândul, directorul Stării Civile sector 2, Monica Cămărăscu.

Anii trecuţi, unul dintre părinţi a vrut să-şi boteze copilu Adolf Hitler. Dorinţa nu i-a fost însă îndeplinită de angajaţii Stării Civile, care, într-un final, l-au convins să renunţe la prenumele total neobişnuit. „Au existat de la începutul anului 44 de solicitări prin care se cerea schimbarea numelui de familie. Unul dintre solicitanţi se numea Ruşine şi acum îl cheamă David. În ultima vreme copiii sunt botezaţi cu prenume ca Nicolas, David, Andrei Alexandru, Pedro pentru băieţi şi Maria, Roberta sau Hana pentru fetiţe”, a declarat pentru gândul, şeful serviciului Stare Civilă sector 4, Crina Marianciu .

Angajatele serviciului de Stare Civilă din sectorul 5 al Capitalei susţin că de multă vreme nu s-au mai întâlnit cu prenume ciudate pentru bebeluşi. Dacă cu ani în urmă Madalena Picior de Lemn , Elena Nuţi sau Boss erau prenume cerute de părinţi acum ele s-au schimbat în David, Alexandru pentru băieţi sau Maria, Lucia sau Alexandra pentru fetiţe. „Deşi la noi se înregistrează toţi copii născuţi la Spitalul Municipal, cam 30 de naşteri într-o lună, sporadic se mai întâlnesc prenume ca Ion, Gheorghe sau Dumitru”, au povestit pentru gândul angajatele de la Starea Civilă sector 5.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button