ESENTIAL

În Capitală încep să se legalizeze clădirile construite ilegal VEZI CARE

În ultimii doi ani, instanţa şi Inspecţia de Stat în Construcţii au constatat că mai multe clădiri din Capitală au fost construite ilegal. Între acestea şi o clădire de pe Bulevardul Primăverii. Cu toate acestea cladirea a intrat in legalitate la nicio luna după modificările la Legea Urbanismului. Consilierii generali ai Capitalei au stabilit acest lucru pe 28 februarie 2011.

Bulevardul Primăverii nr.55

În urmă cu aproape şase ani, Primăria Capitalei a autorizat, la această adresă, o construcţie de doar 4 etaje, însă proprietarul a construit ilegal un bloc de 7 etaje. Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat ilegalitatea şi l-a sancţionat pe beneficiar. Cu toate acestea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat la şedinţa de pe 28 ianuarie un Plan Urbanistic Zonal prin care a introdus în legalitate blocul de 7 etaje.

Beneficiarul acestui PUZ este firma GKS Special Advertising. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Parlamentului European, europarlamentarul PSD, Ioan Enciu a fost consultant la această companie şi în SC Monolit lake Residence, firmă care are sediul în clădire, în perioadă 2004-2009.

Vezi alte exemple pe HotNews.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button