În Capitală ar putea fi construită o biserică dedicată lui Vladimir Ghika

de:
30 aug. 2013
0 afișări
În Capitală ar putea fi construită o biserică dedicată lui Vladimir Ghika

Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a anunţat, vineri, că există un proiect prin care se doreşte construirea unei biserici dedicată lui Vladimir Ghika, primul preot român care a slujit în rit catolic, dar şi în rit ortodox. „Avem în proiect să ridicăm o biserică în Bucureşti, care să fie dedicată Fericitului Vladimir Ghika. Pot să spun si zona, Parohia Sfânta Tereza, pe care vrem s-o împărţim în două, pentru că este foarte extinsă. Acolo vor fi depuse relicvele Monseniorului Ghika”, a declarat Înlt Preasfinţitul Ioan Robu, citat de adevărul.ro.

Acesta a mai spus că în prezent, cercetările privind terenul pe care urmează să se construiască biserica sunt în plină desfăşurare, iar experţii încearcă să afle dacă terenul poate susţine o asemenea construcţie. Costurile unei asemenea constucţii nu se cunosc momentan.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti spun că în ultimii 25 de ani au fost adunate foarte multe lucruri care i-au aparţinut lui Vladimir Ghika sau care au avut legătură cu el, alcătuind în acest fel o Arhivă Ghika foarte bogată, care cuprinde obiecte şi documente importante.

O parte dintre obiectele strânse sunt expuse în muzeul dedicat preotului Ghika, la Catedrala Sfântului Iosif din Capitală. Acesta este deschis în perioada 24 august-22 septembrie, iar intrarea este gratuită. În fiecare sâmbătă, muzeul este deschis în intervalul orar 16.00-19.00, în timp ce în fiecare duminică, vizitatorii pot trece pragul muzeului în intervalul 10.00-14.00.

Există şi un program special pentru acest weekend, odată cu beatificarea, sâmbătă, 31 august, muzeul fiind deschis de la ora 15.00 la ora 20.00, iar duminică, 1 septembrie, de la ora 9.00 la ora 14.00.

Cookies