ESENTIAL

180 de străzi din București nu au încă apă şi canalizare. În 2015 încep lucrările de racordare. FOTO

În ultimii ani, Primăria Capitalei a cheltuit 338 de milioane de lei pentru reabilitarea străzilor şi pentru introducerea sistemelor de apă şi canalizare. Cu toate acestea, în prezent, în Capitală există 180 de străzi care nu au beneficiat încă de racordare la aceste utilități. 

Anunţul a fost făcut joi, de Primarul General al Capitalei Sorin Oprescu, în cadrul unei vizite în Sectorul 5, unde se lucrează la reabilitarea mai multor străzi care nu au apă şi canalizare.

El a anunţat totodată că Primăria Capitalei va cheltui pentru reabilitarea unei singure străzi din zonă, care măsoară 1,8 km, 17 milioane de euro. Este vorba de strada Ghidigeni. Conform edilului, reabilitarea costă atât de mult întrucât la capătul respectivei străzi sunt trei apeducte, apeducte care asigură transportul a peste o treime din necesarul de apă potabilă a municipiului Bucureşti şi care trebuie reabilitate, de asemenea. 

Primăria Capitalei a depus documentaţia necesară, pentru a primi finanţare din partea Comisiei Europene în aceast sens.

Sorin Oprescu a declarat, de asemenea, că, dacă vremea va permite, lucrările vor începe la 1 ianuarie 2015.

Exproprieri de 38 de milioane de euro în Prelungirea Ghencea

În prezent, în zonă se lucrează la delimitarea culoarului de expropriere pentru realizarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea. Exproprierile vor costa Municipalitatea aproximativ 38 de milioane de euro. Lucrările includ totodată lărgirea străzii Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens.

„Se estimează, cred, undeva la 28-38 milioane de euro”, a declarat Oprescu, referitor la costul exproprierilor.

Locuitorii din Ghencea au ieşit de mai multe ori să protesteze, nemulțumiți fiind că primarul Sorin Oprescu și premierul Victor Ponta nu și-au respectat promisiunea făcută în urmă cu un an, de a lărgi strada Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens și construirea unui pod peste șoseaua de centură.

De mai bine de 16 ani, sute de locuitori din perimetrul străzilor Mărăcineni – Dantelei – Arefu se chinuiesc să facă faţă noroaielor imense, care-i invadează la fiecare ploaie sau după topirea zăpezii. Aceste artere au fost cuprinse în aşa-numita Zonă 8 din Sectorul 5, care cuprinde străzile: Bulgarus, Ciuleandra, Poiana Verde, Floare de Gheata, Vointei, Cooperatiei, Consumului, Intr. Ghidigeni, Intr. Scurta, Str. Ghidigeni, Drum Darvari, Muncitorului, Furnalului, Arefu, Intr. Tigveni, Dantelei, Nandru, Ursa Mica, Amza Pellea, Lavei, Intr. Vladimiri si Intr. Cosmina. Cum s-a ajuns în situaţia această, vedeţi AICI.

Primaria Capitalei anunţă că, în zona Bucuresti-Magurele, a introdus retele de apa si canalizare, si a realizat sistemul rutier pe 75 de strazi din cele 81 preluate de la primaria de sector. Se mai lucreaza la realizarea sistemului rutier si la construirea retelei de apa si canalizare pe sase strazi. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button