În București, vremea se încălzește, în țară se răcește. ANM a emis o atenționare de precipitații, ninsori și vânt

18 nov. 2022
276 afișări
În București, vremea se încălzește, în țară se răcește. ANM a emis o atenționare de precipitații, ninsori și vânt
În București, vremea se încălzește, în țară se răcește. ANM a emis o atenționare de precipitații, ninsori și vânt. Imagine simbol: Pixabay

ANM ne anunță că vremea din București se încălzește ușor față de zilele trecute, iar în țară apar precipitațiile, ninsorile și intensificări ale vântului. Meteorologii au emis prognoza specială și o informare meteo de ninsori.

ANM spune cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru București, valabilă de vineri și până luni (în intervalul 18 noiembrie 2022, ora 16:00 – 21 noiembrie 2022, ora 18:00).

Astfel, regimul termic din Capitală va fi caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale.

Vor mai apărea înnorări și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general slab până la moderat. Temperatura maximă din București se va încadra între 12 și 16 grade Celsius, iar temperatura minimă se va încadra între 6 și 8 grade Celsius.

Ninge în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, valabilă în intervalul 18 noiembrie 2022, ora 16:00 – 21 noiembrie 2022, ora 18:00. Fenomenele vizate de meteorologi: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, temporar, în cea mai mare parte a României va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, mai ales în zonele deluroase și zonele montane din vestul și sud-vestul țării.

Meteorologii anunță că, în jumătatea nordică a Moldovei se vor înregistra precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie 2022) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie 2022), unde local se va depune un strat de zăpadă. Grijă mare, șoferi: Pe alocuri se va depune polei.

La început în partea de nord a Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune un nou strat de zăpadă.

Temporar, vor apărea intensificări ale vântului la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 80 -90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45-55 km/h, potrivit ANM.

Cookies