În București va funcționa un autobuz transformat în ambulanță. Acesta va putea transporta deodată 10 pacienți cu COVID-19 simultan, potrivit lui Raed Arafat | VIDEO

15 oct. 2021
608 afișări
În București va funcționa un autobuz transformat în ambulanță. Acesta va putea transporta deodată 10 pacienți cu COVID-19 simultan, potrivit lui Raed Arafat | VIDEO
În București va funcționa un autobuz transformat în ambulanță. Acesta va putea transporta deodată 10 pacienți cu COVID-19 simultan, potrivit lui Raed Arafat | VIDEO. Sursa foto: Antena 3

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a declarat în cursul zilei de vineri că serviciul de ambulanțe din București va avea la dispoziție mai multe autospeciale pentru testarea și transportarea pacienților cu COVID-19. Mai mult, autoritățile vor pune în funcțiune și un vehicul inedit - un autobuz transformat în ambulanță care va permite transportul pe tărgi, în siguranță, a până la 10 persoane bolnave.

Vești importante vin din partea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că numărul ambulanțelor din București a fost suplimentat în ultima perioadă, pentru a face față numărului tot mai mare de persoane care apelează la serviciile de urgență.

Mai exact, unitățile pentru situații de urgență au trimis către Serviciul de Ambulanță București spre a le servi pentru deplasarea către cetățenii suspecți de COVID-19 ce trebuie testați. De asemenea, 10 ambulanțe de tip B de prim ajutor și 18 ambulanțe de multiple-victime, cu patru tărgi fiecare vor fi redirecționate din țară către București, potrivit Agerpres.

„În ultima perioadă, am suplimentat semnificativ numărul ambulanţelor din Bucureşti. Pe lângă maşinile deplasate de la unităţile pentru situaţii de urgenţă în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti pentru testări, săptămâna trecută, am dat ordinul pentru mobilizarea a altor 10 ambulanţe de tip B de prim ajutor şi 18 ambulanţe de multiple-victime, cu patru tărgi fiecare, din ţară către Bucureşti.

De asemenea, Ministerul Apărării a dat cinci ambulanţe pentru partea de transport şi testări, iar Ministerul Afacerilor Interne o ambulanţă. Asta înseamnă că am crescut capacitatea cu 30-40% în Bucureşti din punct de vedere al posibilităţii de transport şi testare.”, a declarat Raed Arafat.

Ideea de autobuz ambulanță, unică în țară în acest moment

Raed Arafat a mai precizat și că în Capitală va fi pus în funcțiune un autobuz ambulanță, ce va transporta în siguranță 10 pacienți pe tărgi simultan. Acest sistem este unic în România la această oră și a fost realizat într-un autobuz ce provine de la baza logistică IGSU.

„În Bucureşti, a fost mobilizat şi un autobuz care permite transportul a 10 pacienţi pe tărgi. Este un sistem care poate transforma un autobuz într-o ambulanţă şi s-a pus la dispoziţie un autobuz de la baza logistică a IGSU şi sistemul a fost adus din judeţul Mureş şi este unic în ţară în acest moment”, a explicat vineri Arafat.

Cookies