În București, și Moș Nicolae s-a-mpiedicat de gunoaie. Cu mâna la nas, Clotilde Armand promite „să rezolve urgent” situația

de:
07 dec. 2020
156 Afișari
În București, și Moș Nicolae s-a-mpiedicat de gunoaie. Cu mâna la nas, Clotilde Armand promite
"Criza gunoiului" din sectorul 1

Cel mai bogat sector al Bucureștiului - sectorul 1 - are, de la sfârșitul lunii noiembrie, o tot mai mare problemă cu gunoaiele. Criza a început după ce Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a declarat că nu poate dispune plata facturilor către Romprest, care se ridică la 94 de milioane de lei. Motivul: nu ar fi întocmite corect. În plus, nici Primăria nici nu are banii necesari. În consecință, Romprest a încetat să mai ridice depozitele necontrolate de deșeuri.

Mai e puțin și se împlinește o lună de când a început „Criza Gunoiului” din Sectorul 1. În cea mai recentă declarație a sa pe acest subiect, Clotilde Armand promite că lucrurile se vor rezolva rapid.

„Dragi locuitori ai Sectorului 1, de o lună de zile vedem pe străzile noastre o mizerie de nedescris. Este rodul fostei administrații care ne-a oferit acest ”cadou” de sărbătorile de iarnă. Acum, am discutat cu mai mulți specialiști și avem mai multe soluții. Le analizăm din momentul în care am ajuns în primărie și acționăm pe toate planurile. Avem în plan inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să funcționeze în subordinea Consiliului Local. Să nu se mai repete situații atât de revoltătoare. (…)

PS: V-am citit toate mesajele, am văzut cu ochii mei mizeria și am strâns cu mâinile mele gunoiul pe care unii au ales să-l lase în drumul mare. Vă promit că remediem cât mai urgent situația. Nu vom lăsa așa lucrurile.”, a scris pe Facebook Primarul Sectorului 1.

Vineri, Clotilde Armand a anunţat că va pune în dezbatere publică un proiect privind preţul salubrizării pentru agenţi economici, explicând că nu e normal ca „cel care prestează serviciile şi are monopol” să stabilească costurile acestui serviciu.

 

 

Cookies