În București și în toată țara vin niște “Oameni de treabă”. Filmul a primit premiu după premiu în Europa, iar regizorul este asemănat cu Tarantino

15 oct. 2022
532 Afișari
În București și în toată țara vin niște “Oameni de treabă”. Filmul a primit premiu după premiu în Europa, iar regizorul este asemănat cu Tarantino
Record I “Oameni de treabă” și “Miracol” au cumulat 19 nominalizări la Premiile Gopo. Filmele au intrat în cinematografele din București și din toată țara

Toamna, oamenii de treaba își culeg premiile, iar presa internațională îl aseamănă pe regizorul Paul Negoescu cu Tarantino și Frații Coen. După ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo, Oameni de treabă/ Men of Deeds, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu, continuă să primească laude și distincții în toată Europa. Recent, la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, actorul Iulian Postelnicu a câștigat Premiul pentru cea mai bună interpretare și o mențiune specială din partea juriului. “Oameni de treaba” va ajunge în această toamnă la Festivalul Internațional de Film din Varșovia și va intra în cinematografele din România în ziua de 25 noiembrie.

Din distribuția filmului “Oameni de treaba” fac parte Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc.

„Oameni de treabă”, un film foarte premiat. Foto credit Ionuț Rusu.

Actorul principal ne-a uluit, la fel și decorul, scopul, scenariul și angajamentul său”

Un film care a fost unanim aclamat de juriu pentru actorii săi, dar mai ales pentru actorul principal care ne-a uluit, la fel ca decorul, scopul, scenariul, dar și angajamentul său. Am apreciat acest film de un umor negru nemaiântâlnit, care are puterea să ne facă să descoperim o țară, o regiune, o cultură, rămânând în același timp universal valabil, și care, credem, va stârni râsete, emoție și întrebări tuturor celor care vor avea șansa și plăcerea să îl vadă.”, și-a motivat alegerea Juriul Festivalului Internațional al Filmului Francofon Namur.

„Oameni de treabă”, un film foarte premiat. Foto credit Ionuț Rusu.

Paul Negoescu a câștigat Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Leskovački, Serbia

Regizat de Paul Negoescu și scris de Radu Romaniuc și Oana Tudor, Oameni de treabă s-a regăsit în această toamnă în selecțiile Festivalului Internațional al Filmului Francofon Namur (Belgia), Festivalului Internațional de Film Tirana (Albania), Festivalului Internațional de Film Antalya (Turcia), sau Festivalului Internațional de Film de la Leskovački, Serbia, unde Paul Negoescu a câștigat Premiul pentru cel mai bun regizor.

Oameni de treabă, povestea plină de umor negru a unui polițist din mediul rural al României

La granița dintre comedie neagră și thriller, Oameni de treabă spune povestea unui polițist din mediul rural, pe care greșelile trecutului, precum și o serie de evenimente violente care se întâmplă în sânul comunității, îl împing către o situație fără scăpare. Ilie (Iulian Postelnicu), un polițist de la țară, își dorește un trăi modest și confortabil, dar sfârșește prin a lua cele mai nepotrivite decizii. Aflat la jumătatea vieții și complet alienat, el simte nevoia să aibă un rost al lui – să cumpere o livadă și chiar și o casă. Deși în sat se întâmplă lucruri dubioase, Ilie vede doar ce-i convine. Momentul în care decide să se implice marchează începutul schimbărilor din viața lui. În lipsa unor soluții viabile, el încearcă să fie ce nu a mai fost până acum: justițiarul care arestează toți vinovații.

„Oameni de treabă”, un film foarte premiat. Foto credit Ionuț Rusu.

Oameni de treabă are acum poster și trailer românesc, ambele realizate de Hardcut, și va avea premieră în cinematografele din țară pe 25 noiembrie. Trailerul oficial, mai jos:

Oameni de treabă a primit recenzii excelente în presa internaționala. Paul Negoescu este comparat cu Tarantino și Frații Coen

Ilie nu este portretizat în mod banal, ca un om bun într-un sistem prost, și nici măcar că un răufăcător. Mai degrabă, el este o victimă, un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupției încât este greu de spus unde încep și unde se termină propriile impulsuri și principii. Doar un film românesc poate face din asta o poveste amuzantă.” scrie Variety. Asemenea fraților Coen și lui Tarantino, Negoescu îndreaptă cursul acțiunii pe teritoriul unui western în ultimele etape – Ilie devenind echivalentul șerifului care îndreaptă cu întârziere armele împotriva răufăcătorilor.”Screen Internațional.

În această toamnă, filmul va fi prezentat la Festivalul Internațional de Film Varșovia (Polonia), în secțiunea Creme de la creme, CineEast (Luxemburg), Festivalul Internațional de Film Arras (Franța), Festivalul Internațional de Film Cottbus (Germania) și Rumänisches Film Festival (Munchen, Germania).

Oameni de treabă este produs de Papillon Film și Tangaj Production (România) în co-producție cu Screening Emotions (Bulgaria) și Avanpost Production (România). Imaginea filmului este semnată de Ana Drăghici, scenografia de Vanina Geleva, de costume s-a ocupat Mălina Ionescu, de machiaj Bistra Kechedjieva, iar de coafură Andreea Lupu. Eugen Kelemen este editorul filmului, iar coloana sonoră a fost realizată de Marius Leftărache. Anamaria Antoci este producătorul filmului, Poli Angelova este co-producător, iar Ana Voicu producător delegat.

Oameni de treabă va ajunge pe marile ecrane din România din 25 noiembrie 2022, distribuit de Bold Film Studio.  B365.ro e partener media.

Cookies