În București se deschide primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din țară. Unde este locația și în ce perioadă se pot informa bucureștenii

26 apr. 2022
402 afișări
În București se deschide primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din țară. Unde este locația și în ce perioadă se pot informa bucureștenii
În București se deschide primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din țară. Unde este locația și în ce perioadă se pot informa bucureștenii. Sursa foto: Facebook/ ARCEN/ Alberto Groșescu

Primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din România se deschide în București. ARCEN spune care este locația exactă, dar și perioada în care se pot informa bucureștenii.

În București se deschide primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din țară

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate deschide joi, 28 aprilie 2022, primul Info Point de pregătire în caz de cutremur din România, la parterul clădirii Magheru One aflată în centrul Capitalei.

Acesta este deschis în perioada 28 aprilie 2022 – 25 mai 2022, de luni până vineri, în intervalul orar 13:00 – 19:30, în Bulevardul Magheru, nr. 1. ARCEN transmite că Info Point-ul se adresează tuturor oamenilor care locuiesc în București și care își doresc să fie mai informați și mai pregătiți în cazul unui cutremur.

Din Info Point, bucureștenii pot ridica ghidurile de pregătire Antiseismic District care oferă cele mai simple, practice și responsabile măsuri individuale și comunitare, în cazul în care se produce un seism.

Cursuri de pregătire pentru cutremur

De asemenea, în perioada menționată mai sus, se vor organiza cursuri de pregătire pentru cutremur, cursuri de prim ajutor, discuții despre cât de vulnerabilă este Capitala și patologia seismică a clădirilor din București. Totodată, ARCEN transmite că va fi oferită consultanță gratuită despre alcătuirea documentațiilor pentru depunerea dosarelor de consolidare.

„Schimbul de informații, conștientizarea și participarea comunității sunt esențiale pentru construirea rezilienței sociale, înaintea, în timpul și după cutremur”, declară Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate într-o postare pe Facebook.

Participarea la activitățile enumerate mai sus se face pe bază de rezervare, potrivit calendarului de AICI.

ARCEN a inițiat în anul 2019 proiectul Antiseismic District, care are scopul de a informa, educa, dar și de pregătire în caz de cutremur.

În martie 2022, s-au împlinit 45 de ani de la cutremurul devastator din 1977, iar multe clădiri din București nu au fost consolidate. În București există 363 de clădiri care sunt încadrate în clasa I de risc seismic și 373 de clădiri care au fost încadrate în clasa a II-a de risc seismic.

Cookies