În Bucureşti există 10.000 de apartamente nelocuite

de:
04 nov. 2010
3 afișări
În Bucureşti există 10.000 de apartamente nelocuite

Piaţa rezidenţială din Bucureşti are un stoc de peste 10.000 de apartamente noi care stau goale. Pentru aceste unităţi există varianta închirierii, însă dezvoltatorii nu o iau în serios din lipsa unei pieţe conturate pe acest segment, a banilor de investiţii suplimentare, dar şi din cauza concurenţei făcute de apartamentele vechi, scrie capital.ro.

Singura tentativă a dezvoltatorilor de a închiria apartamentele care stau nevândute a fost prin intermediul contractelor de tip „rent-to-buy“, care oferă cumpărătorilor posibilitatea de a sta cu chirie până la doi ani, după care trebuie să cumpere imobilul.

„Din păcate, asemenea contracte sunt izolate. Dacă dezvoltatorii ar opta exclusiv pentru închiriere ar mai trebui investite nişte sume de bani pentru mobilare. Plus că nu ai certitudinea că un contract durează doi ani şi atunci trebuie să te gândeşti dacă chiria va acoperi efortul investiţional pe care îl faci“, a declarat Alin Buftea, head of real estate al casei de avocatură DLA Piper România.

Cookies