În București e și va fi caniculă, în restul țării e Cod Galben de vreme rea. Prognoza actualizată a ANM

02 iun. 2022
198 Afișari
În București e și va fi caniculă, în restul țării e Cod Galben de vreme rea. Prognoza actualizată a ANM
În București e și va fi caniculă, în restul țării e Cod Galben de vreme rea. Prognoza actualizată a ANM. Sursa foto: Inquam

Luna iunie a adus și caniculă în București, iar meteorologii anunță că indicele temperatură umezeală este aproape de pragul critic. Mai multe județe din țară se află sub avertizare de tip Cod galben de vreme rea. ANM a emis prognoza meteo.

Caniculă în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 2 iunie, ora 23:00.

Astfel, avem caniculă în București: meteorologii anunță că vremea va deveni călduroasă după-amiaza, atunci când și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

Cu toate acestea, cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza, dar probabilitatea pentru ploi și
descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și până la moderat.

Temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius.

ANM a emis Cod galben de vreme rea

Meteorologii au emis o atenționare meteo de tip Cod galben de vreme rea, valabil în intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 2 iunie, ora 23:00. Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în zonele montane, local în Moldova, Transilvania, Maramureș, partea de sud a Banatului și în zona continentală a Dobrogei vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceste perioade se vor manifesta prin tunete și fulgere frecvente, ploi torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, dar și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

ANM a emis Cod galben de vreme rea, 2 iunie 2022. Sursa foto: Captură/ ANM
ANM a emis Cod galben de vreme rea, 2 iunie 2022. Sursa foto: Captură/ ANM

Notă transmisă de ANM: Perioade cu instabilitate atmosferică accentuată se vor înregistra pe arii restrânse și în restul României.

Temperaturile maxime din România se vor încadra, joi – 2 iunie, între 24 și 33 de grade Celsius. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 20 de grade Celsius.

Cookies