În București e cea mai scumpă parcare din țară. Cât costă? Păi, în 5 ani, alegi: ori parchezi câteva ore pe zi acolo, ori îți iei casă

17 iun. 2021
864 Afișari
În București e cea mai scumpă parcare din țară. Cât costă? Păi, în 5 ani, alegi: ori parchezi câteva ore pe zi acolo, ori îți iei casă
Nu, nu aceasta este parcarea scumpă din București.

Știți că au fost discuții ample în momentul în care Primăria Capitalei a crescut prețurile locurilor de parcare din București? Ei bine, există parcări private mult mai scumpe! Sunt persoane care-și permit să plătească sume măricele ca să-și parcheze mașinile câteva ore, în buricul Capitalei.

În București e cea mai scumpă parcare din țară. Cât costă? Păi, în 5 ani, alegi: ori parchezi câteva ore pe zi acolo, ori îți iei casă.

Să clarificăm lucrurile: aici vorbim despre o parcare privată. „Bine, bine, dar cât poate să coste o oră în această parcare?”, vă întrebați voi. Răspuns: 40 RON / oră.

Acum, să facem o mică, mare comparație, care pornește de la Primăria Municipiului București și ajunge până la New York. Dar începem treptat :).

Locurile de parcare din București pe care le asigură PMB costă între 2,5 RON și 5 RON/ora. Dacă ești în trafic, la semafor, și vrei să tragi pe dreapta pentru a citi acest articol, poți găsi o parcare pe site-ul instituției, AICI. Revenind, la un calcul simplu…8 ore de stat la birou înmulțit cu 5 RON, rezultă 40 RON. Exact prețul pe care trebuie să-l plătești doar pentru O SINGURĂ oră în parcarea privată despre care vorbim.

Recomandăm și: În București, șobolanii rod acum și cabluri de semafoare și blochează traficul. Clar, rozătoarele sunt simpatice doar în Ratatouille și Tom și Jerry

Trecem mai departe, ne luăm viza și ajungem în New York. Potrivit unui studiu realizat în anul 2019, orașul cu cea mai scumpă parcare din lume este New York-ul. Mai exact, 2 ore de parcare te costă 34,94$, adică 143,94 RON.

Slavă Cerului că Bucureștiul nu este New York-ul, unde trebuie să alegi. Ori parchezi o săptămână mașina, ori îți cumperi casă cu piscină, să moară vecinii de ciudă.

Cea mai scumpă parcare din Europa

Dragoș Dragoteanu a vorbit la sfârșitul anului 2020 despre „Cea mai scumpă parcare din Europa”, parcarea din Capitală, de pe strada Buzești.

„Parcarea (pe care o deține de pe strada Buzești, n.r.) e cea mai scumpă din Europa continentală, nu numai din România.”

„Am de gând, paradoxal, chiar pe criză, care nu a început încă, să cresc tariful (parcării de pe strada Buzești, n.r.).”, a declarat Dragoș Dragoteanu, potrivit newmoney.ro.

Potrivit sursei citate, antreprenorul deține Fast Parking, o companie care adminsitrează două parcări din zone centrale ale Bucureștiului. Una dintre acestea, cea de pe strada Buzești, este cea mai scumpă din Europa continentală, după cum susține Dragoteanu. Ia în calcul varianta construirii unei clădiri de birouri pe acest teren, însă proiectul nu este deocamdată definitivat. Fast Parking a avut venituri de circa 550.000 de euro în anul 2019.

Cookies