În Brănești, la doi pași de București, se suspendă cursurile cu prezență fizică. Rata de infectare este de peste 6 la mie

16 mart. 2021
46 Afișari
În Brănești, la doi pași de București, se suspendă cursurile cu prezență fizică. Rata de infectare este de peste 6 la mie

Cursurile cu prezenţă fizică vor fi suspendate, începând de astăzi, în unităţile de învăţământ de pe raza localităţii Brăneşti din judeţul Ilfov, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă COVID de 6 la mia de locuitori.

În Brănești, la doi pași de București, se suspendă cursurile cu prezență fizică

Luni a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost votată o hotărâre privind adoptarea modificării scenariului de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din localitatea Brăneşti.

„Conform Hotărârii CJSU Ilfov, începând cu data de 16 martie, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţă fizică la nivelul unităţilor de învăţământ din localitatea Brăneşti, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 6/1.000 locuitori”, precizează Prefectura Ilfov.

Potrivit sursei citate, pe perioada suspendării cursurilor, procesul de învățământ se va desfășura online.

Și în Chiajna s-au suspendat cursurile cu prezență fizică

După ce rata de infectare cu noul COVID-19 a depășit 6 la mia de locuitori, în localitatea Chiajna activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a fost suspendată începând de luni, 15 martie.

„Începând cu 15 martie, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică la nivelul unităţilor de învăţământ din localitatea Chiajna, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 6 la mia de locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ se va desfăşura online”, 
se arată în hotărârea CJSU.

Decizia a fost luată duminică în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Orașul Bragadiru a intrat în carantină pentru 14 zile

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 25 din 14.03.2021 privind propunerea de carantinare a orașului Bragadiru, propunere înaintată către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii, potrivit informațiilor oficiale transmise de Instituția Prefectului Județului Ilfov.

Luând în considerare cele de mai sus, șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis OSDSU nr. 6626 din 14.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru orașul Bragadiru, județul Ilfov, începând cu data de 15.03.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 29.03.2021 ora 22:00.

Cookies