În atenția Rusiei: Vă rugăm să nu ne bombardați până nu luăm Oscarul. Mulțumesc!

20 apr. 2021
1154 afișări
În atenția Rusiei: Vă rugăm să nu ne bombardați până nu luăm Oscarul. Mulțumesc!
Cel mai cooltural loc de băut al Bucureștiului este o "sticlărie" 

Toată ideatica publică a dezbinării publice are legătură într-un fel sau in altul cu Rusia.  Până și avionul căzut azi la un zbor de instrucție are legătură cu Rusia, fiind un Mig21 Lancer. In aceeași zi în care, în Parlamentul României, se dezbate, în mod foarte discret, cu parafa clasificării "secrete de serviciu”, achiziția a 10 programe militare in valoare de peste un miliard de euro. Iar in urmă cu câteva zile, ministrul Apărării ne-a spus că avem peste 4 milioane de rezerviști. Eu sunt unul dintre ei. 

Căpitan de transmisiuni Mihaiu refuză următorul război la care va fi chemat să participe. 

Dacă nu ești cuminte, ești cu rușii. Dacă nu mănânci tot kktul propagandistic, ești cu rușii. Care, se știe, sunt the bad guys în povestea asta a războiului rece-cald-rece. Cam ăsta-i narativul oficial prin care cetățenii au rating etic sau nu in noul spațiu public. 

Așa că am să vă spun povestea mea cu rușii:

Fiul meu cel mare, activist antiguvernamental, cu o ditamai #muiepsd în suflet, este cel mai antirus copil al meu (nu-i dau numele să nu-l prindă rușii și să mi-l omoare), ceea ce mă amuză, căci el nu se născuse când studentul de taică-său dădea mâna, în 1987, cu Gorbaciov la Politehnica bucureșteană, la prima sa vizită de avertisment pe care i-a făcut-o lui Ceaușescu, cel mai anti-rus fost conducător de lagăr socialist, după Tito.

Dar, dacă tot și-a postat un funcționar rus de ambasadă indignarea față de „întinarea” idealurilor Armate ruse eliberatoare pe teritoriul acestei țări, trebuie să vă povestesc o mărturie pe care Corneliu Coposu ne-a încredințat-o unor jurnaliști prin 1995, despre ce-ar fi fost dacă n-ar fi fost în 1944, 23 augustul puștiului de 23 de ani, fie-i memoria veșnică, Regele Mihai I de Ro.

Imediat după 23 august, o delegație de comuniști români a plecat la Moscova. Mândră, nevoie mare, să prezinte „isprava comuniștilor”, vândută fake, ca atare, timp de 45 de ani de propagandă istorică oficială. În delegația asta era și Lucrețiu Pătrășcanu, unul dintre puținii intelectuali ai comuniștilor de baștină românească.  La întoarcerea de la Moscova, acesta era destul de livid și dezamăgit de reacția fraților comuniștilor staliniști care suna cam așa: ” Daaaa, e foarte bine, tovarăși, dar ne-am fi dorit să eliberăm noi România de sub jugul fascist și burghezo-moșieresc…” Ceea ce l-a făcut pe Pătrășcanu să povestească „faza” și altor lideri politici din alte partide. Îndoiala asta a lui Pătrășcanu față de frații comuniști ruși o va și plăti cu viața în 1954, la Jilava, după cel mai lung proces al unui comunist din istoria mondială a comunismului. Și așa a ajuns și la șeful de cabinet al lui Maniu, Corneliu Coposu. Și toți și-au dat seama că, dacă nu se săvârșea lovitura de palat a Regelui, Rusia ne-ar fi adus, înaintea „cărților sfinte” ale lui Lenin, iadul pe pământ românesc. La propriu.

Armata rusă, înainte de a-și instala comisarii dați jos de pe tancuri în birourile din spatele miniștrilor, ar fi făcut cam ce zice The Guardian că au făcut, când au intrat in Germania: „They raped ever german female from eight to 80’s”.

Nota B365.ro: Keep calm & read more Liviu:

 

Cookies