În atenția fetelor de 20 de ani. Sau învățăturile de la 40+

28 apr. 2021
2666 Afișari
În atenția fetelor de 20 de ani. Sau învățăturile de la 40+
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Sunt câteva lucruri pe care le-am învățat pe parcursul vieții și pe care mi-ar fi plăcut să le știu mai din timp. Bine, unele dintre ele erau imposibil de știut pentru că nu se petreceau mileniul trecut, când aveam eu 20 de ani și nu, nu e o exagerare, eu chiar aveam 20 de ani mileniul trecut.

Rememberingul ăsta a plecat de la niște poze de-ale mele mai vechi, în care aveam un păr portocaliu scurt și dubios și un fel de geacă-palton oribilă, dar și de la recenta mea vacanță în Egipt în care am văzut o armată de fete contorsionate pe plajă, la propriu, pentru poze pe Instagram. 

 Așadar, fetelor, notați: 

 1. Pâinea îngrașă. Băi, e minunată, viața mea ar fi alta fără pâine, fără bagheta cu unt sărat, fără pâinea cu supă de ceapă, fără coaja aia crocantă, mă rog, n-o să detaliez, pentru că despre altceva e vorba aici. Orice am face, pâinea îngrașă (și să nu veniți să ziceți voi, personajele acelea care nu se îngrașă din nimic că nu e adevărat, că nu se pune)
 2. Instagramul o să dispară probabil, așa că e un pic păcat să vă stricați viața pozând în niște ipostaze mai degrabă bizare doar ca să vă puneți poze pe instagram. Dacă plecați în vacanță, plecați în vacanță pentru vacanță, nu pentru @oportunitatea@ de a vă mai face niște poze frumoaaaaase. Am urmărit -o ușor stupefiată în vacanța asta pe o fată care pur și simplu nu a făcut altceva zile în șir decât să se unduiască în toate felurile direcțiile, să fugă, să încetinească, să se arcuiască, să  târâie după ea niște voaluri,  ca să se pună pe urmă pe insta. Și nu era singura, erau mai multe. Oricum, ideea de bază e că sigur în câțiva ani o să fie altă platformă și ați muncit degeaba și nici n-ați văzut piramidele decât probabil în propriile voastre poze. 
 3. Când vă puneți gene, încercați cu mai puține, că altfel vă bronzați cu dungi. Când vă faceți buzele, băgați mai puțin, deja sunteti din ce în ce mai multe toate același om și nu vă mai diferențiază nimeni. 
 4. Acum, pe partea cealaltă a spectrului femeiesc, nu vă ascundeți în haine. Nu e nepărat să aveți picioarele lui Nicole Kidman ca să purtați fuste. Și, atenție! Fustele pot să fie și scurte!. Eu am aflat asta târziu, îmi pare un pic rău, m-aș apuca parcă și de sport să mai am șansa asta odată..
 5. Da,  negrul e genial, îl iubesc, aș putea sa am doar haine negre, dar iarăși, e păcat să aveți revelația culorilor la 30 de ani, cu atât mai păcat la 60 (recent am descoperit că există și vârsta de 60 de ani, no offense, oricum eu sunt mai aproape de aia decât de 20, no offense for me) 
 6. Încă un sfat, nedorit, știu,. Ascultați-vă mamele. Oricât vi s-ar părea de sutpid, chiat știu mai bine decât voi, măcar prin faptul că au avut deja 20 de ani și știu cam care e treaba. 
 7. Experimentați. Nu vă întoarceți cu spatele la ceva doar pentru că vi se pare că nu vi se potrivește. Poate fix de acolo vine revelația secolului. Nu e neapărată nevoie să fiți DOAR genul de fată căreia îi place luxul sau DOAR genul de fată căreia îi place să meargă cu cortul pe munte. E loc și pe cărarea de mijloc pentru toată lumea, e păcat să nu încercați toate variantele. 
 8. Hainele sunt investiții, pe cuvânt de onoare. Nu vă cumpărați 20 de tricouri pe principiul poate cine știe, cumpărați- vă două.
 9. Dorința să fii bogat nu se schimbă niciodată. Sau oricum, ceva mai bogat. Asta desigur, poate cu excepția lui Bill Gates, dar cred că și el mai vrea câte una alta, sau dacă esti călugăr buddhist sau ceva de genul și ești complet desprins de lumea materială. Dar și acolo cred că vrei mai mult pe spiritualitate. Deci, să nu credeți aia cu banii nu aduc fericirea, că mai aduc și ei câte ceva. Dar – important – mai bine investiți în vacanțe și experiențe decât în obiecte. Nu de alta, dar obiectele rămân cu noi până ne dezamăgesc (de exemplu mașina cea nouă pe care ne-am dorit -o atât? Aia la care încep să se rupă diverse după 2 ani? Știe toată lumea ce zic) Păi, prin comparație, vacanța nici n- am respirat o bine și a dispărut, nu mai are timp să ne și dezamăgească. 
 10. De îmbătrânit, îmbătrânim oricum. E alegerea fiecăruia cum o face, dar ideal ar fi să nu devenim toți același om despre care vorbeam mai sus. Așa că, dacă vreți intervenții estetice, moderația ar fi o bună bază. Nu e deloc drăguț să vă dea buzele pe afară, nu e deloc drăguț să avem toate aceiași pomeți, e plictisitor și urât și nu aduce nimic bun. 
 11. Oarecum în completarea punctului anterior, folosiți SPF, no matter what, și dacă ninge și dacă plouă, chiar dacă nu vi se pare deloc important la 20 de ani, va deveni brusc foarte important la 40 și sau chiar mai devreme

Cam astea ar fi așa, pe scurt. Ar mai fi, dar vă încarc și nu are așa mult sens deocamdată. Pentru că da, poate totuși e un pic cam devreme să căutați sensul.

Nota B365.ro: Tot de la Maria, tot despre viață – viața as good as it gets:

Cookies