În acestă seară se stinge lumina. Între ce ore să dă stingerea de Ora Pământului. Cum pot participa?

26 mart. 2022
996 afișări
În acestă seară se stinge lumina. Între ce ore să dă stingerea de Ora Pământului. Cum pot participa?

În această seară, pentru al 15-lea an consecutiv, oamenii din întreaga lume își vor stinge luminile timp de o oră. Acțiunea face parte din campania globală numită Ora Pământului.

În această seară, de la ora 20:30, stingem luminile, timp de o oră, pentru a sărbători Ora Pământului (Earth Hour), anunță oficial și Ministerul Mediului din România. „Atragem astfel atenția despre câtă presiune punem cu toții, prin consumul de energie și utilități, pe resursele Planetei, care sunt limitate.”, precizează autoritatea care protejează mediul în România.

În acestă noapte se schimbă și ceasurile, când se trece la Ora de vară.

Opera din Sydney, Poarta Brandenburg din Germania, Colosseumul din Italia, intră în beznă

Ora Pământului se sărbătorește în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie și implică mii de de oameni de pe întreg mapamondul, care vor să își arate grija pentru natură.

Evenimentul Earth Hour a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, în Australia, când două milioane de oameni şi peste 2000 de companii din oraşul Sydney au stins lumina timp de o oră.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009 și atrage astfel atenția asupra efectelor tot mai dăunătoare ale schimbărilor climatice.

Participanții din peste 190 de țări își vor stinge luminile timp de o oră sâmbătă. Repere globale: inclusiv Opera din Sydney, Poarta Indiei, Centrul Beijing Phoenix din China, Poarta Brandenburg din Germania, Colosseumul din Italia, Empire State Building din Statele Unite și Hristos Mântuitorul din Brazilia vor stinge luminile pentru a arăta sprijinul pentru campanie.

Care este scopul Ora Pământului? WWF descrie evenimentul ca un simbol al „unității” și „speranței” pentru un viitor durabil.

Cum pot participa? Puteți marca Ora Pământului stingând luminile între orele 20:30 și 21:30, în fusul orar local.
Site-ul oficial Ora Pământului sugerează șapte moduri prin care susținătorii își pot petrece Ora Pământului, inclusiv reconectarea cu natura și participarea la evenimentele locale din comunitățile proprii.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies