În weekend chiar ar putea fi zăpadă în București. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute în Capitală și în țară

25 ian. 2023
298 Afișari
În weekend chiar ar putea fi zăpadă în București. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute în Capitală și în țară
În acest weekend ar putea fi zăpadă în București. Meteorologii anunță ninsori și temperaturi scăzute în Capitală și în țară | Sursa foto: Pexels

Dacă v-ați băgat hainele iarnă în dulap, ar fi momentul să le scoateți și să le pregătiți  ca și cum ar exista iarnă și în București. Săptămâna asta, vremea face un salt imens după zilele de primăvară din ianuarie. Meteorologii spun că sigur trecem de la vremea primăvăratică și zilele pline de viață și soare, la ninsori și temperaturi scăzute în Capitală și prin restul țării.

Ninsori și temperaturi scăzute în București

După o jumătate de iarnă în care au lipsit temperaturile scăzute și ninsorile cu care eram odată obișnuiți, în România își fac în sfârșit apariția. La sfârșit de săptămână, zăpada va avea chiar 30 de cm în unele zone din România, în special în cele montane.  ANM (Administrația Națională de Meteorologie) anunță ca va ninge și în București .

Începând de joi noaptea, sudul, estul și sud-estul României vor fi afectate de un ciclon mediteranean care a început deja să se formeze și care aduce cu el vremea rece.

Cum schimbă ciclonul mediteranean vremea în București

În București, temperaturile vor scădea constant, urmând să înregistreze, noaptea, valori sub 0 grade Celsius. Meteorologul ANM Iulia Bărbulescu a declarat, pentru Euronews România, cât de mult se va schimba vremea din Capitală:

În ceea ce privește Capitala, pentru joi, vor fi temperaturi de 1-2 grade cu vânt și în București cu o viteză de 45-50 de km/h și cu precipitații sub formă de ploaie sau cu fulguieli, dar oricum, vorbim de precipitații slabe. În zilele următoare, vorbim despre o iarnă autentică. Astfel, temperaturile vor ajunge aproape de norme și cu ninsori. Dacă acestea vor fi periculoase, ANM va trimite mesaje de informare și de avertizare.

Temperaturile scăzute se vor menține și pe tot parcurs acestei săptămâni. Astăzi, 25.01.2023, în București, temperatura maximă a fost de 2 grade Celsius, iar temperatura minimă de azi-noapte a fost de -3 grade Celsius.

Cookies