Încep lucrările la parcările subterane de la Charles de Gaulle şi Dorobanţi. VEZI DETALII PROIECTE

de:
02 iun. 2011
3 Afișari
Încep lucrările la parcările subterane de la Charles de Gaulle şi Dorobanţi. VEZI DETALII PROIECTE

După parcarea de la Universitate, alte două lucrări în subteran vor fi demarate în această vară. „Într-o lună, o lună şi jumătate vor începe lucrările la parcările subterane de la Charles de Gaulle şi de la Piaţa Dorobanţi, iar mai târziu vor fi demarate lucrările şi la parcarea de Edgar Quinet”, a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, director general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Parcarea de la Charles de Gaulle – 603 locuri

La Piaţa Charles de Gaulle Primăria Bucureşti va construi o parcare şi concomitent şi un pasaj rutier subteran. Parcarea va avea trei nivele, 603 locuri şi va costa 44,9 milioane de euro. Primul nivel al parcării va fi amenajat ca zonă comercială.

Accesul în parcare se va face de pe bretelele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, din pasajul subteran, dar şi de pe Bulevardul Constantin Prezan şi de pe Calea Dorobanţilor, de asemenea de pe părţile laterale ale acestor artere. Parcarea este realizată în parteneriat public-privat.

Parcarea din Piaţa Dorobanţi – 254 locuri

Parcarea subterană de la Piaţa Dorobanţi va fi construită pe o suprafaţă de aproximativ 5.058 de metri pătraţi şi va costa aproximativ 9 milioane de euro. Parcarea va avea două niveluri şi va asigura 254 de locuri pentru autoturisme, dintre care 123 de locuri la primul nivel şi 131 locuri la cel de-al doilea. Intrarea în parcare se va face de pe Calea Dorobanţilor, din lateral, de pe ambele sensuri. Proiectul parcării cuprinde şi realizarea unui pasaj pietonal.

Termenul de execuţie al lucrării este de 12-18 luni.

Parcarea de la Edgar Quinet – 380 de locuri

Lucrările la parcarea subterană de la Edgar Quinet vor fi demarate tot în acest an, însă reprezentanţii Primăriei Capitalei se feresc să ofere un termen clar. Parcarea va fi construită sub fântâna arteziană de la Facultatea de litere, la câteva sute de metri de cea de la Universitate. Ea va avea trei nivele, 380 de locuri şi un cost de 13,4 milioane de euro. Parcarea va fi realizată în parteneriat public-privat, termenul estimat de execuţie fiind de 12-18 luni.

Tariful mediu de parcare va fi de 0,38 euro pe oră. El va fi diferenţiat în funcţie de zi, dacă e lucrătoare sau e weekend, între zi şi noapte, între abonament şi utilizare ocazională.

Cookies