Împrumuturile externe îngenunchează Primăria Generală. Datoriile au ajuns la 1,25 miliarde euro

de:
31 mai 2011
0 Afișari
Împrumuturile externe îngenunchează Primăria Generală. Datoriile au ajuns la 1,25 miliarde euro

În mandatul fostului primar general Adriean Videanu, primăria a împrumutat 2,04 miliarde lei dintr-o emisiune de obligaţiuni, pentru lucrări de infrastructură, şi 701 milioane lei de la Banca Europeană de Investiţii, pentru reabilitarea şcolilor, se arată într-un document al municipalităţii, citat de Money.ro

Datoriile către furnizorii municipalităţii, vechi de peste un an, sunt de 56,4 milioane lei, iar cele care datează de mai puţin de 12 luni, de 84,3 milioane lei. Dacă datoriile din împrumuturi externe pot fi plătite într-un termen relativ lung, conform contractelor încheiate cu finanţatorii, primăria trebuie să achite alte restanţe mult mai repede, în special pe cele către stat.

Municipalitatea mai are datorii de 890 milioane lei către bugete, suma provenind din TVA şi din impozitul pe venit. Aceste datorii nu au fost plătite pentru că municipalitatea are de recuperat, prin Administraţia Fondului Imobiliar, 736 milioane lei din chirii pentru locuinţe şi alte spaţii, dar şi 124,7 milioane lei din plata parcărilor şi din alte contracte de concesiune.

SURSA: Money.ro

Cookies