Impresionant spectacol de lumini diseară, în Parcul Carol, la Mormântul Ostașului Necunoscut. De la ora 21, retragerea cu torțe; trafic afectat spre Bd. Timișoara

17 mai 2023
966 afișări
Impresionant spectacol de lumini diseară, în Parcul Carol, la Mormântul Ostașului Necunoscut. De la ora 21,  retragerea cu torțe; trafic afectat spre Bd. Timișoara
Impresionant spectacol de lumini diseară, în Parcul Carol, la Mormântul Ostașului Necunoscut. De la ora 21, retragerea cu torțe; trafic afectat spre Bd. Timișoara | Sursa foto: Nicușor Dan

În Parcul Carol, ceremoniile de la Mormântul Ostașului Necunoscut au început în jurul prânzului, dar vor culmina în această seară, cu un spectacol de lumini la monument, urmat de o retragere cu torțe, care este o procesiune militară impresionantă.

100 de ani de la depunerea osemintelor Ostașului Necunoscut în Parcul Carol

Ceremoniile de azi marchează centenarul  depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut al României, în Parcul Carol I din București.

Mormântul Ostașului Necunoscut este un simbol al sacrificiului soldaților care au murit  în Primul Război Mondial. Pentru alegerea soldatului necunoscut, în luna mai a anului 1923 au fost exhumate osemintele a zece ostaşi anonimi care și-au dat viața pe câmpurile de luptă unde s-au dat bătălii.

Osemintele Ostașului Necunoscut au fost transportate ulterior la București, în Parcul Carol I, și depuse, pe data de 17 mai, în Mormântul Ostașului Necunoscut.

Primarul general îi invită pe bucureșteni la ceremonii

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le vorbește bucureștenilor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre ceremoniile de astă-seară:

În această seară îi invit pe bucureșteni și pe turiști în Parcul Carol I unde, începând cu ora 20:00 vor avea loc  o serie de activități care marchează Centenarul depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut. Timp de o oră, cei care vizitează parcul pot participa la concertul susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și la spectacolul de lumini organizat de Primăria Municipiului București, prin Monument For.

Ceremoniile dedicate centenarului depunerii osemintelor Ostașului Necunoscut se vor încheia, la ora 21:00, cu  retragerea cu torțe a militarilor din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. 

Aceastp procesiune va avea loc pe traseul Parcul Carol I – Bulevardul Timișoara.

Retragerea cu torţe este o ceremonie  impresionantă, care are rostul de a cinsti memoria militarilor căzuţi  pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Este o solemnitate scare e organizează la marile aniversări istorice naţionale și/sau militare.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies