ARHIVA B365

Impozitarea bacșișului, în vigoare și după 1 iunie

După ce au anunțat că renunță la impozitarea bacșișului, oficialii din subordinea ministrului Eugen Teodorovici au publicat în Monitorul Oficial exact opusul: din 1 iunie bacșișul este supus cotei standard de TVA de 24%, anunță realitatea.net.

Bacșisul va fi impozitat din 1 iunie, după cum se menționează într-un act normativ care modifică Normele de aplicare a Codului fiscal și care a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 28 mai.

Ministrul Eugen Teodorovici, a declarat vineri că amendamentul privind renunţarea la impozitarea bacşişului va merge la Parlament în următoarele zile, după care va ajunge la preşedintele României pentru a fi promulgat, ceea ce înseamnă că bacișul va fi impozitat și după 1 iunie.

Întrebat dacă comercianţii vor trebui să înregistreze bacşişul şi după data de 1 iunie, ministrul Finanţelor a spus că „acest lucru se va întâmpla până când actul normativ respectiv va fi modificat”.

În data de 15 mai, ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunţase că bacşişul nu va mai fi impozitat, prevederile intrate în vigoare în urmă cu doar o săptămână urmând a fi eliminate din ordonanţa de urgenţă a Guvernului, până cel târziu la 1 iunie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button