„Impostoarea cu bisturiu și seringi cu botox”. Vreme de un an și jumătate, o falsă doctoriță a făcut operații estetice în București. Acum, e în arest

31 mai 2023
313 Afișari
"Impostoarea cu bisturiu și seringi cu botox". Vreme de un an și jumătate, o falsă doctoriță a făcut operații estetice în București. Acum, e în arest | Sursă foto: Unsplash

O falsă doctoriță a fost reținută de agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, după ce a efectuat mai multe intervenții chirurgicale la o adresă din Sectorul 4.

Tânăra nu avea calitatea și nici studiile medicale necesare pentru astfel de intervenții.

O falsă doctoriță, arestată de polițiștii din București

Mai multe persoane au fost operate de un fals medic estetician din București. Tânăra de 23 de ani a efectuat acte medicale fără drept în perioada ianuarie 2022- prezent, conform informațiilor transmite de DGPMB.

Marți, 30 mai 2023, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. În urma acesteia, au fost ridicate:

  • Bunuri de interes pentru anchetă,
  • Obiecte sanitare,
  • 3.800 de lei – bani a căror proveniență nu a putu fi justificată.

Intervențiile erau făcute de falsul medic estetician la o adresă din Sectorul 4 al Capitalei. În urma acestora, mai multe persoane au suferit traume fizice. Pentru vindecarea victimelor a fost necesară intervenția de urgență a unor medici specializați în chirurgie estetică.

Au fost identificate două tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra cărora bănuita ar fi exercitat, în repetate rânduri, acte medicale de chirurgie estetică, transmite DGPMB.

Te-ar mai putea interesa și: 

Femeia a fost arestată preventiv

În urma percheziție domiciliare, tânăra de 23 de ani a fost găsită și condusă la audieri. Ulterior, în baza probelor, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore și urmează să fie prezentată magistraților.

Femeia este acum cercetată pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități,
  • Vătămare corporală din culpă.

Cercetările în această cauză sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 26, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Autoritățile au fac precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Aceasta are scopul de administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei. În nicio situație, nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies