BAZAR

Importanţa psihologică a serviciilor de repatriere decedaţi oferite de o firmă de pompe funebre

Desi este un adevar dureros, in ultimii ani aceste servicii sunt tot mai cerute in Romania, cauzele fiind unele pur statistice. Mai exact, avand in vedere numarul foarte mare de romani care pleaca in afara granitelor, in cautarea unui trai mai bun, este normal ca si numarul deceselor conationalilor nostri din afara sa creasca.

In aceste conditii, firmele de pompe funebre si-au concentrat atentia mai ales catre tari precum Spania, Italia, Germania, Marea Britanie si Franta, vizate in mod special de romani.

Serviciile de repatriere decedati presupun mai multe etape birocratice si, tocmai din acest motiv, durata dintre momentul mortii si cel al inmormantarii va fi foarte probabil mai mare decat in cazul unui deces produs in tara.

In primul rand, este nevoie ca dumneavoastra sa apelati la o firma de pompe funebre imediat cum aflati vestea tragica din strainatate. Nu va faceti griji, casele serioase de servicii funerare au program non stop, tocmai pentru ca o astfel de tragedie se poate produce oricand.

In acel moment, firma de repatriere decedati va contacta casele de servicii funerare partenere din tara in care s-a produs decesul. Acestea vor demara toate procedurile legale pentru imbarcarea in avion a sicriului cu trupul neinsufletit, iar, intre timp, firma din tara va rezolva tot haosul birocratic legat de obtinerea actelor necesare.

Odata ce avionul cu trupul neinsufletit va ateriza in tara, firma de pompe funebre va prelua sicriul din zona cargo a aeroportului si il va transporta catre capela. Transportul se va face la bordul unor masini dotate la cele mai inalte standarde de igiena la nivelul Uniunii Europene, aceasta reprezentand ultima etapa a serviciului de repatriere decedati.

Chiar daca apelati la o firma de servicii funerare care sa se ocupe de mare parte a procesului de repatriere decedati, intelegem ca intreaga perioada poate fi stresanta pentru dumneavoastra.

Uneori, estimand costurile si eforturile pe care le presupune aducerea in tara a trupului neinsufletit al rudei sau prietenului dumneavoastra, ati putea fi chiar tentat sa renuntati la aceasta varianta. Daca decedatul mai are rude sau apropiati in tara respectiva, ati putea considera ca inhumarea acestuia pe meleaguri straine reprezinta o optiune mai la indemana.

Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijati un aspect: persoana respectiva nu a plecat in strainatate pentru ca iubea tara adoptiva, ci tocmai pentru ca tinea enorm de mult la familia ramasa acasa si dorea sa le ofere acestora tot binele din lume. Doar ca, din nefericire, planurile sale nu au coincis cu cele ale sortii, iar el a ajuns sa isi gaseasca sfarsitul printre straini.

Chiar daca nu i-ati putut fi aproape in ultimele clipe, un ultim gest pe care il puteti face este sa ii facilitati reintoarcerea in tara. Astfel, decedatul isi va regasi odihna vesnica in tara in care s-a nascut si pe care a iubit-o pana la moarte.

In concluzie, apelati la serviciile de repatriere decedati si veti beneficia de sprijin atat practic, prin preluarea sarcinilor birocratice de catre firma de pompe funebre, cat si moral.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button