Implanturile dentare, una dintre cele mai mari schimbari pe care le poti decide singur pentru tine (P)

12 sept. 2022
17 Afișari
Implanturile dentare, una dintre cele mai mari schimbari pe care le poti decide singur pentru tine (P)
Implanturile dentare, una dintre cele mai mari schimbari pe care le poti decide singur pentru tine

Una dintre caracteristicile societății actuale este reprezentată de faptul că vârsta a treia nu mai înseamnă, neapărat, boală și retragere din viața socială. Pensionarii din țările occidentale duc de multe decenii o viață activă, călătoresc frecvent și practică diferite activități distractive. Treptat, și în România apar tot mai multe persoane capabile să se bucure deplin de viață, indiferent de vârstă.

Pentru a reuși acest lucru, este necesar să iei măsurile potrivite pentru a rezolva din timp orice eventuale probleme de sănătate. Așa stau lucrurile, de exemplu, cu dinții lipsă, care, netratați, provoacă numeroase neplăceri. Afectează starea de sănătate a cavității bucale și funcționarea digestiei, provoacă o impresie estetică neplăcută și nu mai permit savurarea mâncărurilor preferate.

Totul poate să revină la normal datorită tratamentului cu implanturi dentare. Este vorba despre mici șuruburi realizate din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Ele înlocuiesc rădăcina dintelui și susțin fără probleme o lucrare fixă definitivă.

Beneficiile tratamentului cu implanturi dentare

Cel mai important merit al acestei soluții constă în faptul că îndepărtează toate riscurile existente pentru starea de sănătate a cavității bucale și a sistemului digestiv. Sunt prevenite atrofierea osului maxilar și mandibular, nu mai există riscul retracției gingivale și este stopat și fenomenul nedorit de migrație a dinților. Mâncarea este mestecată corespunzător, ceea ce ușurează considerabil și tranzitul intestinal, și activitatea organelor interne.

Proteza fixă definitivă, susținută de implanturi dentare, arată și se comportă, din toate punctele de vedere, la fel ca dinții naturali. Toți pacienții care au experimentat ambele variante depun mărturie despre numeroasele avantaje pe care le aduce, comparativ cu vechile proteze mobile.

Aspectul zâmbetului și al întregii fețe au de câștigat ca urmare a inserării unor șuruburi de titan sau zirconiu. Dispar, totodată, și problemele pe care spațiile goale din gură le provoacă la rostirea anumitor sunete. Prin urmare, nu mai există nici un motiv de lipsă a încrederii în sine în interacțiunile sociale.

Implanturi dentare utilizate cu cel mai mare succes

Fiecare pacient este unic, iar un tratament trebuie să țină cont de fiecare detaliu, pentru a se dovedi eficient. Prin urmare, au apărut mai multe tipuri de șuruburi capabile să înlocuiască rădăcina dinților lipsă.

Cele mai frecvent utilizate implanturi dentare sunt cele plasate direct în os, recomandate pacienților al căror os maxilar sau mandibular nu a avut de suferit de pe urma existenței timp îndelungat a unui spațiu gol în cavitatea bucală.

Dacă însă oasele nu sunt intacte sau suficient de puternice, există și alte soluții. De exemplu, rădăcina implanturilor zigomatice se inserează în maxilarul superior, după care străbate sinusurile, iar vârful este ancorat în osul pometelui, cunoscut sub numele de os zigomatic.

Implanturile subperiostale sunt plasate sub gingie, însă deasupra osului maxilar. Reprezintă tratamentul potrivit pentru pacienții care nu au suficient os natural, însă nu doresc să se supună unei proceduri de mărire osoasă în vederea unei reconstrucții.

Consultă medicul specialist și acesta va găsi soluția potrivită și pentru tine! Apoi, te vei convinge că tratamentul cu implanturi dentare este una dintre cele mai importante schimbări în bine de care poți să ai parte, indiferent de vârstă!

Copyright imagini: unsplash.com

Cookies