Implantul dentar vs. alte metode de reabilitare orală (P)

22 dec. 2021
43 Afișari
Implantul dentar vs. alte metode de reabilitare orală (P)
Implantul dentar vs. alte metode de reabilitare orală

Lipsa unuia sau a mai multor dinți are efecte negative atât asupra stării de sănătate orală, dar și asupra psihicului. Nesiguranța și teama de critici sau de ridicol îi face pe cei aflați în această situație să evite interacțiunile sociale. Acest lucru este extrem de dăunător și poate fi cauza unor decizii greșite în viață.

Când este necesar un implant dentar?

Lumea este a celor puternici și îndrăzneți. Oricât de tiranic și de nedrept ar părea acest dictat, el este, din păcate, adevărat. El se referă la faptul că oportunitățile trebuie exploatate, iar acest lucru presupune încredere în sine și deschidere la nou. Persoanele care au o stimă de sine scăzută nu vor avea aceeași intiațivă precum cei care cred în ei înșiși. Ceva minor cum este lipsa unuia sau a mai multor dinți poate să fie o adevărată sursă de nefericire. Încrederea este zdruncinată, iar asta generează un lanț de evenimente ce nu vor fi în avantajul persoanei respective.

În cazul în care te regăsești în situația de mai sus, este recomandat să te ocupi de problema care stă la baza tuturor celorlalte lucruri negative. Există mai multe metode prin care dinții lipsă pot fi înlocuiți, însă, cea mai eficientă este realizarea unui implant dentar.

Nu doar aspectul estetic trebuie luat în considerare atunci când analizezi posibilitatea unui implant dentar. Trebuie să știi că lipsa dinților poate schimba fizionomia. În timp, fața capătă un aspect îmbătrânit. În plus, acest lucru poate cauza probleme mecanice, de masticație, iar dinții rămași pot migra.

Momentul în care este necesar implantul dentar
Momentul în care este necesar implantul dentar.

Diferența între un implant dentar si alte metode

Implantul este un șurub realizat din titan în combinație cu alte aliaje. El joacă rol de rădăcină, pentru ca dintele fals să poată fi montat. Acesta este 100% biocompatibil cu organismul uman, astfel incât nu există riscul respingerii de către corp. Rata de succes în cazul procedurii este de peste 95%.

Alte metode de tratament sunt protezele clasice și puntea dentară. Protezele clasice reprezintă o soluție provizorie de înlocuire a dinților. Aceasta nu prezintă stabilitate, nu este fixă și nu este foarte estetică. Pacientul nu are certitudinea că proteza va rămâne fixă în timpul conversațiilor și va trebui să fie extrem de atent cu alimentația.

Puntea dentară este recomandată atunci când se dorește înlocuirea unui dinte sau a unui număr redus de dinți. Ea utilizează ca suport dinții învecinați. Dezavantajul major este că 2 dinți vecini trebuie șlefuiți. Atât proteza dentară, cât și puntea dentară necesită ajutări periodice. Proteza dentară poate determina pierderea accelerată a dinților vecini. În plus, ea necesită îndepărtare și curățare zilnică.

Avantajele

Succesul unui implant dentar depinde foarte mult de experiența medicului specialist, cât și de aparatura folosită în cadrul clinicii. În cadrul clinicii Dental Excellence, poți beneficia de toate tratamentele și investigațiile radiologice. Astfel se reduce la minim durata lor și vei avea garanția calității serviciilor medicale.

Planul de tratament va fi personalizat, la fel și durata, precum și costurile. Apelând la serviciile unei clinici specializate, precum Dental Excellence, vei beneficia de experiența de peste 20 de ani a medicilor specialiști. Echipamentele sunt de ultimă generație, iar lucrările sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate.

Cookies