Imperioasele Imperio ajung și pe linia 10. De sâmbătă, două tramvaie de la Astra sunt puse în circulație

19 mai 2023
760 Afișari
Imperioasele Imperio ajung și pe linia 10. De sâmbătă, două tramvaie de la Astra sunt puse în circulație
Imperioasele Imperio ajung și pe linia 10. De sâmbătă, două tramvaie de la Astra sunt puse în circulație. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Viceprimarul Capitalei anunță că tramvaiele Astra Imperio intră și pe linia 10. Începând de sâmbătă, 20 mai 2023, două tramvaie vor fi puse în circulație și pe această linie.

Tramvaiele Imperio ajung și pe linia 10 din București

Tramvaiele ASTRA IMPERIO intră și pe Linia 10!, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

Vineri, 19 mai, sunt recepționate alte două tramvaie din gama Astra Imperio, iar sâmbătă, 20 mai, urmează să fie puse în circulație și pe linia 10.

Din cele 100 de tramvaie Imperio cumpărate de Primăria Capitalei:

  • 20 de tramvaie circulă deja pe linia 41;
  • 10 tramvaie circulă deja pe linia 25.

Traseul Liniei 10 este unul dintre cele mai lungi și importante linii din București și realizează legătura dintre cartierul Eroii Revoluției și B-dul Banu Manta, urmând traseul Inelului Principal de circulație al orașului, spune viceprimarul.

Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Noile tramvaie au 36 de metri

Noile tramvaie Imperio au 36 de metri, podeaua coborâtă integral și au 5 uși duble.

Contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie a fost semnat de Nicușor Dan în urmă cu doi ani, la data de 11 mai 2021. Acestea sunt fabricate de Astra Vagoane Călători Arad și în momentul în care ajung la București intră în flota Societății de Transport București (STB).

Totodată, în contract sunt incluse și piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcțiune, serviciile de întreținere, service și remedierea defecțiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câștigătorul contractului trebuie să asigure și școlarizarea personalului care va opera tramvaiele. În licitație Astra Vagoane a fost asociată cu CRRC Sifang, potrivit clubferoviar.ro.

Contractul pentru cele 100 de noi tramvaie din București valorează 840 de milioane de lei. Tramvaiele au o garanție de 7 ani, acordată de Astra Vagoane Călători Arad.

Tramvaiele Imperio vor circula pe 8 linii din București.

Cookies