Imperio nr. 20 a ajuns la București și va intra pe linia 41. PMB anunță următoarele linii pe care vor circula noile tramvaie

27 ian. 2023
7387 afișări
Imperio nr. 20 a ajuns la București și va intra pe linia 41. PMB anunță următoarele linii pe care vor circula noile tramvaie
Imperio nr. 20 a ajuns la București și va intra pe linia 41. PMB anunță următoarele linii pe care vor circula noile tramvaie | Sursă foto: Facebook-STB

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a anunțat că astăzi, 27 ianuarie 2023, a ajuns în Capitală cel de-al 20-lea tramvai Imperio. Acesta a fost dus la Depoul Militari și va circula de linia de tramvai 41.

Al 20-lea tramvai Imperio a ajuns la București

Noul tramvai ce a ajuns în București urmează să fie asamblat până săptămâna viitoare. Stelian Bujduveanu, a anunțat că acesta va intra în circulație, cât de curând, pe linia de tramvai 41.

Pe acest traseu circulă deja 18 tramvaie noi. Efectivul complet – 20 unități – va circula din luna Februarie, transmite Viceprimarul General al Municipiului București.

Linia de metrou ușor ce ajunge din Ghencea până la Piața Presei, făcând legătura între nordul și vestul orașului, este prima linie din București pe care circulă doar tramvai noi (Imperio).

Te-ar mai putea interesa și: 

Care sunt traseele pe care vor circula următoarele tramvaie Imperio

Stelian Bujduveanu a anunțat și care vor fi următoarele trasee din Capitală pe care vor fi introduse noile tramvaie. Primele vor fi:

  • Linia 25 (12 tramvaie): terminal Depou Militari – terminal C.F.R. Progresu și retur,
  • Linia 32 (15 tramvaie): terminal Piața Unirii – terminal Depou Alexandria și retur.

Pe aceste două linii tramvaiele Imperio vor circula din primăvara anului 2023.

De asemenea, celelalte linii pe care vor circula noile tramvaie sunt: 1, 10, 21, 40, 55. Pe aceste linii tramvaiele vor fi introduse după ce vor fi modernizate căile de rulare.

Graficul de livrare a tramvaielor Imperio este de 4 (patru) unități în fiecare lună calendaristică, transmite Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul General al Municipiului București a reamintit că în acest an, PMB va începe lucrările de modernizare pentru mai multe de 50 de km de șine de tramvai din Capitală.

Investiția pentru realizarea acestui proiect de infrastructură este de 1,9 miliarde de lei, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni.

Cookies