Imperio nr. 12, ultimul din cele alocate liniei 25, iese de mâine pe traseu. Acum, vine rândul liniei 10 să primească tramvaie noi de la Astra, anunță STB

21 apr. 2023
7472 afișări
Imperio nr. 12, ultimul din cele alocate liniei 25, iese de mâine pe traseu. Acum, vine rândul liniei 10 să primească tramvaie noi de la Astra, anunță STB
Imperio nr. 12, ultimul din cele alocate liniei 25, iese de mâine pe traseu. Acum, vine rândul liniei 10 să primească tramvaie noi de la Astra, anunță STB. Sursa foto: Societatea de Transport București - STB SA

Societatea de Tranport București (STB) a anunțat introducerea în circulație a ultimului tramvai Astra Imperio pe traseul liniei 25. Acesta face parte din cele 12 alocate acestui traseu.

Ultimul tramvai Imperio al liniei 25 va ieși mâine pe traseu

Linia 25 de tramvai face legătura între CFR Progresul și Depoul Militari, având 35 de stații.

Societatea de Transport București a transmis, pe pagina de Facebook, că din lotul celor 100 care au fost achiziționate, un număr de 20 de tramvaie au fost puse deja în circulație pe linia de tramvai 41.

Călătorii vor putea beneficia de următoarele tramvaie noi Astra Imperio pe traseul liniei 10, pe măsură ce vor fi recepționate, a precizat STB:

Acestea vor asigura o suplimentare a capacității actuale de transport, creșterea vitezei și a economiei de energie prin utilizarea sistemelor de tracțiune moderne, precum și reducerea timpului de așteptare în stații.

Linia de tramvai 10 are un traseu circular și este una dintre cele mai lungi și mai importante linii de tramvai din București. Aceasta urmează Inelul Principal de circulație din Capitală.

Tramvaiul care va circula pe linia 25. Sursa foto: Societatea de Transport București - STB SA
Tramvaiul care va circula pe linia 25. Sursa foto: Societatea de Transport București – STB SA

Primele tramvaie Imperio de pe linia 25 au circulat pe 1 martie anul acesta

Pe data de 1 martie 2023, pe linia de tramvai 25 a început să circule Imperio, tramvaiele acestea înlocuind vagoanele Tatra. Aceasta a devenit al doilea traseu STB dotat cu vagoane noi, produse la Astra Arad.

Adrian Criț, directorul general al STB, a transmis că introducerea tramvaielor Imperio pe traseul 25 face parte din procesul de modernizare al serviciilor companiei de transport public din București:

Introducerea noilor tramvaie Imperio pe linia 25 reprezintă încă un pas important în modernizarea serviciilor prestate și în îmbunătățirea experienței de călătorie pentru pasagerii noștri. Suntem mândri să oferim servicii de calitate și confort pentru toți cei care utilizează mijloacele de transport public în călătoriile lor zilnice. STB S.A. continuă să investească în tehnologie și infrastructură pentru a oferi un transport public local sigur și eficient.

Primele tramvaie Imperio au început să circule în București pe data de 10 decembrie 2022. Astfel, acestea au fost inaugurate pe traseul liniei 41.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies