”Imperio”, noul tramvai livrat la București, mai lung decât peroanele. Alte 14 stații de pe linia de tramvai 41 vor fi prelungite. Care sunt acestea

02 iun. 2022
8058 Afișari
”Imperio”, noul tramvai livrat la București, mai lung decât peroanele. Alte 14 stații de pe linia de tramvai 41 vor fi prelungite. Care sunt acestea

Noul tramvai achiziționat, care poartă numele din fabrică de ”Imperio Metropolitan”, marchează câteva premiere pentru transportul bucureștean: primul este lungimea acestuia, de 36 m lungime, o noutate pentru Capitală, ale cărei tramvaie aflate în circulație au 27 m lungime.

Alte două premiere sunt că tramvaiul ”Imperio” va avea podea complet accesibilă și rastel pentru biciclete. De asemenea, va fi și prima serie dotată integral cu aer condiționat și supraveghere video.

Pentru ca tramvaiul fabricat de Astra Vagoane Călători să circule pe linia 41 este nevoie de prelungirea peroanelor la lungimea de 36 m cât are vehiculul. Din cele 22 de peroane de pe linia 41, 8 au fost deja modernizate, urmând să intre în execuție ale 14 refugii.

Cele mai lungi tramvaie care circulă în București au 27 m, V3A, produse de Uzina de Reparații – Atelierele Centrale (URAC), cu 3 corpuri.

Stațiile de pe linia 41 care vor intra în lucru, unde vor fi prelungite peroanele, sunt:

1. Agronomie – ambele sensuri
2. Cașin – ambele sensuri
3. Podul Ciurel – ambele sensuri
4. Orșova – ambele sensuri
5. Drumul Taberei – ambele sensuri
6. Parc Drumul Taberei – ambele sensuri
7. Brașov – ambele sensuri

Din cele 22 peroane de stație de pe linia 41, STB a finalizat și recepționat lucrările pentru un număr de 8 peroane.

Primul tramvai nou-achiziționat de la Astra Vagoane Călători, dintr-un lot de 100 de vehicule noi, a ajuns la București pe 31 mai 2022.

Directorul STB Adrian Criț estimează că testele statice și cele de traseu ar putea dura 3 săptămâni, după care noul tramvai va fi introdus în circulație.

Îți recomandăm și:

 

Cookies