Imobil de pe Șoseaua Kiseleff 21, salvat înainte de demolare în București

27 iul. 2022
1642 Afișari
Imobil de pe Șoseaua Kiseleff 21, salvat înainte de demolare în București
Foto: Facebook Nicușor Dan

Primăria Capitalei nu a prelungit certificatul de urbanism emis de administrația condusă de Gabriela Firea pentru un imobil situat pe Șoseaua Kiseleff nr. 21, anunță Nicușor Dan. Actul administrativ ar fi dus la demolarea clădirii din centrul Capitalei, construit în perioada interbelică.

Primarul spune că decizia de a bloca certificatul de urbanism a luat-o pentru că unul dintre angajamentele sale de bază, ca primar general, a fost și rămâne să stopeze distrugerea patrimoniului Bucureștiului.

„Am decis, în acest sens, ca Primăria Capitalei să nu prelungească certificatul de urbanism emis de administrația condusă de Gabriela Firea pentru imobilul situat pe Șoseaua Kiseleff nr. 21. Am oprit astfel un parcurs administrativ care ar fi dus la demolarea unei clădiri construite în perioada interbelică.

Vorbim de o zonă protejată și de patrimoniul orașului. Nu accept transformarea grădinilor și spațiilor verzi din Capitală în betoane.”, a scris Nicușor Dan.

Cele mai recente decizii privind imobile dărâmate sau construite abuziv

Instanța a oprit, de curând, două controversatele proiecte imobiliare de pe Modrogan 1 A și Icoanei 2-8. În cazul proiectului imobiliar de pe strada Icoanei 2-8, unde un investitor spaniol a demolat 3 case de peste o sută de ani vechime și a început construirea unui bloc de 4 etaje, instanța a decis că autorizația de construire a expirat, astfel că nu se mai poate construi, a anunțat primarul Nicușor Dan.

În cazul proiectului imobiliar de pe Aleea Modrogan 1 A, unde pe o bucată din grădina palatului Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric unde PNL își are sediul, un investitor construiește blocuri de 4 etaje, instanța a decis suspendarea autorizației de construire, decizia fiind definitivă, însă blocurile sunt deja ridicate.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies