LA MINE-N CARTIER

Imobil de 23 de metri în Piaţa Lahovary

Astfel, un bloc de 23 de metri ar putea apărea în Piaţa Lahovary din Bucureşti, la doar trei metri de curtea Casei Oamenilor de Ştiinţă, informează Hotnews.ro. Şi asta desi înălţimea maximă în zona respectivă este de 13 metri. Planul Urbanistic Zonal prin care se propune această construcţie are toate avizele necesare, inclusiv cel de la Ministerul Culturii şi se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, desi, iniţial, proiectul fusese respins de fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, pe motiv că distrugea respectiva zonă.

Potrivit proiectului aflat pe site-ul Primăriei Capitalei, blocul de 23 de metri va fi construit pe terenul din spatele unei case parter, din Piaţa Lahovary, nr 8, care va fi consolidată, iar noul imobil va avea trei nivele în subteran, demisol, parter şi patru etaje si va adăposti locuinţe, hotel, birouri, comerţ şi cazinou. Falcon Consulting este proprietar, iar proiectant este Facultatea de Arhitectură si Urbanism Ion Mincu.

Piaţa Lahovary face parte din Zona Protejată Pitar Moş, iar înălţimea maximă este de 13 metri, în jurul ei fiind patru clădiri monument, printre care Casa Oamenilor de Stiinţă. Noul imobil ar urma să fie la doar trei metri de curtea acestui monument.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button