Iminentul haos din Otopeni, pe unde se va redirecționa traficul de pe DN1, ca să se facă stația de metrou de aici, de pe Magistrala M6. Argumentele constructorului

19 feb. 2025
15262 afișări
Iminentul haos din Otopeni, pe unde se va redirecționa traficul de pe DN1, ca să se facă stația de metrou de aici, de pe Magistrala M6. Argumentele constructorului
Iminentul haos din Otopeni, pe unde se va redirecționa traficul de pe DN1, ca să se facă stația de metrou de aici, de pe Magistrala M6. Argumentele constructorului | Sursa foto: captură ecran Google Maps

Decizia de a institui restricții de circulație pe DN1 și a devia parțial traficul prin orașul Otopeni nu a fost primită cu bucurie de cetățeni, astfel că, Asocierea Gulermak-Somet a explicat de ce această măsură este necesară.

Viitoarea stație de metrou Otopeni, parte a Magistralei 6, reprezintă un pas esențial în modernizarea transportului public. Este necesară devierea pentru a permite efectuarea lucrărilor la structura de rezistență a stației. 

De ce se instituite restricții de trafic pe DN1?

La începutul lunii februarie 2025, șoferii care tranzitează DN1 au fost anunțați că, din cauza Șantierului de la Magistrala M6, traficul va fi deviat parțial prin centrul orașului Otopeni. Aceste restricții au fost instituite pentru a le putea permite echipelor de muncitori să execute lucrările la viitoarea stație „Otopeni”.

Mai precis, circulația de pe prima bandă a DN1 va fi deviat, iar restricțiile ar urma să dureze 1 an și 4 luni, conform unei adrese a Metrorex.

Aceste vești nu au fost bine primite în spațiul public, fiind în special criticate de către șoferi. Astfel că, miercuri, 19 februarie 2025, Asocierea Gulermak-Somet a explicat de ce este nevoie de devierea traficului de pe DN1, conform Clubferoviar.ro.

Iată declarația constructorului:

Viitoarea stație de metrou Otopeni, parte a Magistralei 6, reprezintă un pas esențial în modernizarea transportului public și facilitarea accesului rapid între orașul Otopeni și București. Localizată strategic la intersecția DN1 cu strada 23 August, această stație va reduce semnificativ timpul de deplasare pentru locuitorii orașului și va contribui la fluidizarea traficului rutier pe una dintre cele mai aglomerate artere din țară”, arată constructorul.

Pentru a permite desfășurarea lucrărilor la structura de rezistență a stației, este necesară devierea parțială a traficului de pe DN1. Pe baza studiilor tehnice realizate de specialiști și în urma recomandării Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a stabilit că soluția optimă este devierea traficului de pe banda I, pe sensul București-Brașov, pe un traseu alternativ prin oraș: DN1 – Strada Polonă – Strada Floare de Cais – Strada Argeș – Strada Traian – Strada Oituz – DN1. ”Această variantă a fost selectată în urma unei analize complexe, care a luat în considerare atât impactul asupra traficului, cât și necesitățile tehnice ale construcției. Decizia de a devia temporar circulația a fost luată pentru a permite desfășurarea lucrărilor într-un cadru sigur, atât pentru muncitori, cât și pentru participanții la trafic. Totodată, această soluție minimizează disconfortul și asigură respectarea termenelor de execuție.

Ruta ocolitoare pe care șoferii vor fi nevoiți să o folosească pe perioada restricțiilor este pe Strada Polonă și apoi următorul traseul:

  • Strada Floare de Cais – Strada Argeș – Strada Traian – Strada Oituz, apoi vor ieși iar în DN1.
Sursa foto: Buletin de Bucuresti/ Facebook – Bogdan Dorcioman

La momentul la care a fost făcut anunțul, consilierul local din partea USR Bogdan Dorcioman anunța că acest traseu nu este cel mai facil, deoarece trece prin centrul orașului Otopeni, zonă ce este oricum foarte aglomerată.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies