IMEDIAT | Ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru restricții noi și, probabil, dure. Iohannis se întâlnește cu Arafat și Cîțu. Ce știm până acum

20 oct. 2021
369 Afișari
IMEDIAT | Ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru restricții noi și, probabil, dure. Iohannis se întâlnește cu Arafat și Cîțu. Ce știm până acum
Iohannis susține declarații la ora 11.00, la o săptămână de la desemnarea ca premier a lui Nicolae Ciucă

O ședintă de urgență are loc la Cotroceni în cursul serii de miercuri, începând cu ora 17.30. Se așteaptă noi măsuri din partea lui Iohannis, Cîțu și Arafat. Președintele a anunțat încă o perioadă de restricții noi și dure în România pentru a trece peste criza medicală.

Ședință de urgență la cel mai înalt nivel. Situația medicală pare să se complice în România, conform ultimelor bilanțuri medicale din aceste zile în privința COVID-19. Astfel, președintele Iohannis a anunțat încă de aseară că se pregătesc noi măsuri restrictive și că va face o ședință la Cotroceni cu toți cei implicați. De asemenea, Florin Cîțu și Raed Arafat discută într-o ședință asemănătoare la Palatul Victoria.

Ședință de urgență la Cotroceni

În cursul zilei, înainte de ședința de la Cotroceni, are loc o ședință la Palatul Victoria a premierului Florin Cîțu alături de șeful DSU Raed Arafat, pentru a stabili o serie nouă de măsuri restrictive cerute de marți seară de Președinte. Cei doi vor merge cu documentul stabilit astăzi în ședința convocată de Klaus Iohannis astăzi, la ora 17:30.

La ședință e de așteptat să fie luate o serie de decizii mai dure legate de restricții, conform anunțului făcut marți de șeful statului.

Noi restricții în România

Românii află miercuri seară dacă se va impune sau nu o nouă carantină națională în România, după explozia de cazuri de marți, atunci când au fost înregistrate aproape 19.000 de cazuri și 574 de decese. Discuțiile vin în contextul în care Iohannis a recunoscut ieri că valul patru al pandemiei a fost pregătit deficitar în țara noastră și trebuie acționat acum!

„La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății – Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență – Raed Arafat și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, anunță Administrația Prezidențială într-o informare de miercuri.

Reacția lui Iohannis după recordul de cazuri de marți

Președintele Iohannis a venit marți seară cu o lungă declarație de presă după recordul de cazuri de COVID-19 înregistrate în România.

„Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”, a spus Klaus Iohannis marți.

Marți, 19 octombrie, au fost înregistrate 18.863 noi cazuri de coronavirus și 574 de decese. Miercuri, au mai fost înregistrate 17.158 cazuri noi COVID și 423 de decese.

Cookies