Îmbulzeală și scandal la centrele de vaccinare de la „Marius Nasta” și Spitalul Obregia. Care a fost problema

18 ian. 2021
41 afișări
Îmbulzeală și scandal la centrele de vaccinare de la „Marius Nasta” și Spitalul Obregia. Care a fost problema

Luni a început a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. În prezent, la Institutul „Marius Nasta” nu mai sunt locuri disponibile. La Obregia datele oamenilor veniți la vaccinare au fost introduse manual de către medici.

Zeci de oameni s-au strâns luni dimineață la centrul de vaccinare de la „Marius Nasta”. Aceștia au venit mai devreme decât erau programați pentru vaccinul împotriva COVID-19, arătându-și nemulțumirea că nu sunt vaccinați mai repede.

Aglomerație a fost și la centrul de vaccinare de la Spitalul Obregia. Principala problemă de luni dimineață a fost platforma de vaccinare nefuncțională. Din această cauză, medicii au fost nevoiți să introducă manual datele pacienților.

Ce a declarat Beatrice Mahler

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat că datele persoanelor ce au venit să se vaccineze sunt introduse manual, numărul de ordine se respectă, iar centralizarea datelor se face pe hârtie, potrivit Digi24.

„Vom introduce datele chiar dacă vom sta și peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin și supraveghere”, a declarat Beatrice Mahler.

Problema cu platforma de vaccinare

În momentul în care se încerca conectarea pe pagina de programare a persoanelor fizice sau conectarea în calitate de medic sau persoană juridică, cei care doreau accesarea erau retrimiși pe pagina principală a platformei, potrivit HotNews.ro.

După aproximativ două ore, STS a rezolvat problema și a făcut anunțul: „Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiștii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Național pentru Vaccinări.
Aplicația este funcțională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare.”

Situația de la Marius Nasta

Oamenii au venit luni dimineață să se vaccineze împotriva COVID-19, la Marius Nasta. Problema a fost că ei au ajuns și cu jumătate de oră mai devreme, față de cum erau programați. Chiar dacă programul începea la ora 8:00, au fost oameni care au ajuns și la 7:30, aglomerația fiind inevitabilă.

Un alt impediment l-a reprezentat platforma de vaccinare care nu a funcționat, iar pe lângă acestea, dozele de vaccinare au venit târziu la Institutul de vaccinare de la „Marius Nasta”, conform Digi24.

Situația de la Obregia

Probleme au fost și la Spitalul „Alexandru Obregia”. Medicii au fost nevoiți să introducă manual datele oamenilor veniți să se vaccineze, din cauza problemelor la platforma de vaccinare.

Medicii au scris de mână datele pacienților, într-un registru separat, dar acest lucru a îngreunat și a încetinit procesul de vaccinare.

360 de persoane sunt programate luni la Obregia, iar 30 au fost deja vaccinate.

 

 

Cookies