Îmbulzeală la plata taxelor şi impozitelor

de:
07 ian. 2011
0 Afișari
Îmbulzeală la plata taxelor şi impozitelor

Aglomeraţia se explică prin reducerea de care beneficiază contribuabilii dacă se grbesc cu plata impozitelor: 10%. Totuşi, această reducere este valabilă până la sfârşitul lunii martie, iar impozitele pot fi plătite şi altfel decât la cozile uriaşe de la Direcţia Generală de Impozite şi Taxe.

Peste 3.500 de contribuabili din Sectorul 1 şi-au achitat în primele zile ale anului 2011 taxele şi impozitele datorate bugetului local. Până în prezent, suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la contribuabilii persoane fizice şi juridice se ridică la 350.000 lei.

Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Contribuabilii care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei, situate în: Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23; Calea Griviţei nr. 208 – 210; Str. Pajurei nr. 13; Sos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti); Str. G-ral Berthelot nr. 55.

Casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1 îşi desfăşoară activitatea de lucru cu publicul luni, marţi, joi şi vineri între orele 8:30-16:30 şi miercuri în intervalul 8.30-18.30, cu excepţia casieriei din Str. G-ral Berthelot nr. 55 care este deschisă de luni până vineri între orele 8.30-.16.30.

Cookies