BAZAR

iMapp Bucharest începe SÂMBĂTĂ, 24 septembrie, în Capitală. Vezi PROGRAMUL COMPLET

PROGRAMUL  iMapp. Imagini 3D complexe vor personaliza și reinterpreta clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, „relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică. Tema acestei ediții este „DIALOGURI”, iMapp Bucharest fiind dedicat interacțiunilor prin fiecare lucrare înscrisă în concurs. iMapp Bucharest se înscrie pe lista celor mai importante evenimente internaționale dedicate audio vizualului, anul acesta fiind finalist în categoria „Live Event of the Year” la premiile AV Awards din Londra, care desemnează câștigătorii pe 30 septembrie.

PROGRAMUL  iMapp. Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 19:00, trupa Golan va urca pe scenă într-o formulă diferită, prezentând publicului un proiect inedit, Golan Symphonic, ce armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live. Acompaniați de 40 de instrumentiști ce formează o orchestră simfonică, cei cinci membri ai proiectului vor arăta în premieră experimentul electro-clasic la care au lucrat în ultima perioadă.

Cum a fost ediţia din 2015

 

De la ora 21:00, headliner-ul serii, celebra artistă irlandeză Róisín Murphy, va susține un concert diferit, electrizant, pe scena din Piața Constituției. Melodii precum „Overpowered”, „House of Glass”, „Exploitation” și „Ten Miles High” o poziționează drept „regina muzicii experimentale”, putând fi ascultate la iMapp Bucharest, înaintea spectacolelor de video mapping.

Începând cu ora 22:30, echipele finaliste din Spania, România, Ungaria, Rusia, Muntenegru și Turcia vor dezvălui imagini încărcate cu semnificații profunde, dând startul unei conversații fascinante între artiști și spectatori. Fiecare proiecție durează 4 minute și 30 de secunde, și folosește o impresionantă rezoluție 8K, pentrua materializa formele dialogului într-o grafică aparte, ce va prinde formă și culoare pe fațada clădirii, accentul fiind pus pe interacțiune, conținut 3D animat și storytelling. Tehnologia de ultimă oră este prezentă și în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar și coerent.

PROGRAMUL  iMapp. Câștigătorul competiției va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audio vizuale internaționale: Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi și Birgit Zander. Evenimentul are o componentă interactivă esențială, publicul având posibilitatea de a-și alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecție, printr-un sms la numărul cu tarif normal 1843. Echipa care va întruni cele mai multe voturi prin sms va fi desemnată câștigătoarea Premiului Publicului.

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice și de post-producțiedin Spania, o referință în industrie, va prezenta la iMapp Bucharest lucrarea”Chaos2Understanding”.

 Mindscape Studio din România, un studio de multimedia și tehnologie creativă specializat în video mapping, propune pentru cea de-a treia ediție a evenimentului lucrarea „We Are Them”, o conversație filosofică între doi oameni și audiența care se va regăsi în povestea lor, experimentând emoții puternice. Pentru Mindscape Studio, iMapp Bucharest reprezintă o succesiune naturală a celui mai firesc sentiment pe care îl poate trăi un om, iubirea, care este prezentată printr-o coregrafie sincronizată între dans contemporan și proiecții.

Filip Roca, director artistic, artist vizual și new media din Muntenegru vine în România cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit „Dislexia”.

Limelight, echipa din Ungaria cu15 ani de experiență, pregătește pentru 24 septembrie spectacolul „Interconnection”, conținutul animațiilor și arta de a povesti 3D, poziționându-i ca unul dintre cele mai importante grupuri de artiști din domeniul 3D video mapping.

Illuminarium3000, un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Saint Petersburg, Rusia, proiectează la iMapp Bucharest lucrarea „Close Encounters Of The Thirty Third Kind”.

VOID, un grup independent de creație din Istanbul, Turcia, pregătește show-ul audio-video „Lines” pentru București.

Tot pe 24 septembrie, după spectacolul de video mapping, cele mai bune lucrări înscrise la concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Picture Competition vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, iar câștigătorul va fi desemnat de juriul oficial al iMapp Bucharest 2016.

Ii invit pe toti bucurestenii si nu numai, sambata, 24 septembrie, in Piata Constitutiei, unde va avea loc cel mai impresionant spectacol multimedia de 3D video mapping din lume! Si anul acesta, iMapp Bucharest transforma Capitala Romaniei intr-un punct de maxim interes pe harta evenimentelor culturale mondiale, alaturi de orase ca Geneva, Moscova sau Berlin„, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

iMapp Bucharest folosește 104 proiectoare care vor transpune lucrările celor mai creativi artiști video internaționali pe cei aproximativ 22.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button